Tip: zo krijg je de App Store weer terug in iTunes op Mac en pc

Erwin Vogelaar
9 oktober 2017, 13:18
2 min leestijd
Tip: zo krijg je de App Store weer terug in iTunes op Mac en pc

Apple heeft in september de App Store uit iTunes verwijderd. Door een officiële oudere versie te downloaden, keert dit onderdeel gewoon weer terug op je Mac of pc.

Lees verder na de advertentie.

iTunes App Store terug met oudere versie

Apple heeft de bezem door iTunes gehaald. Dit was ook wel nodig, want het programma begon over te vloeien met functies. Toch was menig gebruiker niet blij met de keuze van het bedrijf om de App Store uit het programma te verwijderen.

Sinds iTunes 12.7 is het niet meer mogelijk om de App Store van iOS te bekijken, apps te downloaden en te synchroniseren of ringtones over te zetten. Toch is er een verstopte manier om deze functies weer terug te krijgen.

itunes app store terug

Gebruikers van Reddit kwamen er namelijk achter dat Apple op zijn hulppagina voor bedrijven iTunes 12.6.3 aanbiedt. Deze oudere versie van iTunes is speciaal door het bedrijf gemaakt om naast de nieuwste versie van het programma te draaien.

Hoewel iTunes 12.6.3 specifiek voor bedrijven wordt aangeboden, kan iedereen het programma installeren. Installeer je deze oudere versie van iTunes, dan wordt je niet direct gevraagd om de nieuwste versie te downloaden, zoals normaal wel zou gebeuren.

iTunes 12.6.3 downloaden

Deze oudere versie van iTunes downloaden om de App Store te gebruiken, kan via de volgende links:

Het installeren van deze oude versie lijkt geen oplossing voor de lange termijn als je de App Store in iTunes wil blijven gebruiken. Hoewel deze versie werkt met iOS 11 en de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X, biedt Apple alleen technische ondersteuning voor de nieuwste versie van het programma.

Het bedrijf uit Cupertino heeft de App Store uit iTunes verwijderd, omdat het logischer is om alleen de winkel voor een apparaat te bereiken via dat specifieke apparaat. Het lijkt er dus niet op dat er op termijn een andere oplossing komt.

Lees het laatste nieuws over iTunes

Via: 9to5Mac
Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu