Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Tip: Zo geef je de iPhone X toch een (digitale) homeknop

Lars Paijmans
2 mei 2018, 16:45
1 min leestijd
Tip: Zo geef je de iPhone X toch een (digitale) homeknop

Of je nu geen afscheid kunt nemen van de homeknop, of met het oog op Toegankelijkheid de knop niet kunt missen: met deze tip geef je de iPhone X een (digitale) homeknop terug.

Lees verder na de advertentie.

Zo activeer je de iPhone X-homeknop

Toen de iPhone X werd geïntroduceerd, viel de afwezigheid van de homeknop direct op. Touch ID is vervangen door Face ID, maar dat vindt niet iedereen prettig. Veel gebruikers zijn simpelweg gewend een (fysieke) homeknop te gebruiken.

Toch is de homeknop niet helemaal verdwenen van de iPhone X. In de instellingen kun je een digitale versie van de knop aanzetten, zodat de onderste balk van het scherm plaatsmaakt voor de bekende homeknop. Apple heeft deze functie toegevoegd om AssistiveTouch op de X te ondersteunen.

iPhone X homeknop

Deze optie is bedoeld voor mensen met een beperking, die hierdoor met minder bewegingen toch hun iPhone volledig kunnen bedienen. Het geeft mensen die geen afscheid kunnen nemen van de homeknop echter ook een alternatief. Volg onderstaande stappen om het aan te zetten.

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Kies ‘Algemeen’;
  3. Kies ‘Toegankelijkheid’;
  4. Kies ‘AssistiveTouch’ en zet de schakelaar aan.

Nu de optie aangezet is, hoef je alleen nog even de juiste acties er aan toe te wijzen. Dit doe je als volgt als je het menu van Assistive Touch geopend hebt:

  • Enkel Tikken: Thuis;
  • Dubbel Tikken: Multitasking;
  • Druk lang in: Siri activeren.

Het enige wat je daarna nog hoeft te doen, is de virtuele homeknop aan de onderkant van je scherm plaatsen. Maak daarvoor de onderste rij met icoontjes leeg, zodat je daar de knop kunt neerzetten. Daarna kun je de iPhone X voor een groot deel bedienen, zoals je gewend bent van alle voorgaande iPhone-modellen met een knop onder het display.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu