Tip: Zo geef je de iPhone X toch een (digitale) homeknop
Lars Paymans

Of je nu geen afscheid kunt nemen van de homeknop, of met het oog op Toegankelijkheid de knop niet kunt missen: met deze tip geef je de iPhone X een digitale homeknop terug.

Zo activeer je de iPhone X homeknop

Naast de introductie van de Face ID-camera is het verwijderen van de homeknop één van de belangrijkste vernieuwingen van de iPhone X. Om de voorkant van het toestel zoveel mogelijk te vullen met het display, moest de knop plaatsmaken voor een nieuwe interface.

Toch is de homeknop niet helemaal verdwenen van de iPhone X. In de instellingen kun je een digitale versie van de knop aanzetten, zodat de onderste balk van het scherm plaatsmaakt voor de bekende homeknop. Apple heeft deze functie toegevoegd om AssistiveTouch op de X te ondersteunen.

iPhone X homeknop

Dit is bedoeld voor mensen met een beperking, die hierdoor met minder bewegingen toch hun volledige iPhone kunnen bedienen. Het geeft mensen die geen afscheid kunnen nemen van de homeknop echter ook een alternatief. Zo zet je het aan.

  1. Open Instellingen;
  2. Kies ‘Algemeen’;
  3. Kies ‘Toegankelijkheid’;
  4. Kies ‘AssistiveTouch’ en zet de schakelaar aan.

Nu de optie aangezet is, hoef je alleen nog even de juiste acties er aan toe te wijzen. Dit doe je als volgt als je het menu van Assistive Touch geopend hebt:

  • Enkel Tikken: Thuis;
  • Dubbel Tikken: Multitasking;
  • Druk lang in: Siri.

Het enige wat je daarna nog hoeft te doen, is de virtuele homeknop aan de onderkant van je scherm plaatsen. Maak daarvoor de onderste rij met icoontjes leeg, zodat je daar de knop kunt plaatsen. Daarna kun je de iPhone X voor een groot deel bedienen, zoals je gewend bent van alle voorgaande iPhone-modellen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.