De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

3 manieren om het accupercentage op de iPhone X te bekijken

Lars Paijmans
6 november 2017, 11:53
1 min leestijd
3 manieren om het accupercentage op de iPhone X te bekijken

Door het nieuwe design van de iPhone X, zijn er wat dingen veranderd. Zo is het accupercentage verdwenen in de rechter bovenhoek, maar met deze handeling kun je het alsnog zien.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X accupercentage bekijken

Tot nu toe had je in de instellingen van je iPhone altijd de keuze om je accupercentage wel of niet te tonen. Wil je meer info dan alleen het accu-icoontje, dan kon je er het exacte percentage naast weergeven.

De ‘Notch’ aan de bovenkant van het scherm maakt dit percentage echter onmogelijk op de iPhone X. Voortaan staat er enkel een batterijtje in de statusbalk, maar met een simpele handeling kun je alsnog het accupercentage checken. In totaal zijn er drie manieren om het percentage te bekijken.

iPhone X accupercentage

1. Gebruik het Bedieningspaneel

De meest praktische manier om je accupercentage te controleren is via het Bedieningspaneel. Je opent deze op de iPhone X door vanuit de rechterbovenhoek van het scherm naar beneden te vegen. Bovenin het paneel kun je vervolgens aflezen hoe vol je accu exact is.

2. Laad de iPhone X op

Door de iPhone X aan te sluiten op een stopcontact, of hem op een draadloze lader te leggen, krijg je een animatie te zien waarin je het accupercentage kunt aflezen.

3. Vraag het aan Siri

Tot slot kun je uiteraard aan Siri vragen hoe vol je accu nog is. De spraakassistent helpt je graag een handje door precies te vertellen hoeveel procent er nog in de accu zit.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu