In 3 stappen je iPhone en iPad sneller maken

Redactie
21 maart 2016, 15:25
1 min leestijd
In 3 stappen je iPhone en iPad sneller maken

Het kan gebeuren dat je iPhone of iPad na verloop van tijd trager wordt. We laten in drie stappen zien hoe je het werkgeheugen van je toestel handmatig vrijmaakt, zodat het een stukje sneller wordt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone werkgeheugen handmatig vrijmaken

Je iPhone en iPad regelen normaal gesproken zelf het gebruik van het werkgeheugen, maar als ze trager worden of haperen, kan het handig zijn om dit handmatig leeg te maken. Je kunt dit doen door je toestel te herstarten, maar dat neemt een aantal minuten in beslag. Heb je geen tijd te verliezen, volg dan onderstaande stappen om het werkgeheugen van je toestel snel vrij te maken met hetzelfde resultaat.

  1. Ontgrendel je iPhone of iPad;
  2. Houd de aan/uit-knop ingedrukt. Het Zet uit-scherm verschijnt nu;
  3. Druk de homeknop enkele seconden in. Het Zet uit-scherm verdwijnt na enkele seconden en je keert terug naar het beginscherm.

Door deze handelingen te verrichten maak je handmatig het werkgeheugen vrij, waardoor eventuele problemen opgelost worden. Houd er wel rekening mee dat alle actieve apps in het multitask-scherm blijven staan, maar opnieuw geladen moeten worden. Bovenstaande stappen werken ook als je last hebt van een trage iPod touch.

Op zoek naar meer tips? Check dan ons overzicht met 9 trucs om je iPhone sneller te maken. Deze werken ook als je gebruikmaakt van een iPad of iPod touch.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu