De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

iPhone-update installeren: zo kom je aan de nieuwste versie van iOS

Rutger Otto
26 februari 2018, 15:06
2 min leestijd
iPhone-update installeren: zo kom je aan de nieuwste versie van iOS

Heb jij niet de meest recente iOS op je iPhone maar zou je dat wel willen, check dan deze manieren om je iPhone te updaten naar de nieuwste versie.

Lees verder na de advertentie.

1. iPhone update installeren vanaf je toestel

Zoek voordat je de update start zet eerste even uit of jouw iDevice geschikt is voor de nieuwste versie van iOS. Oudere telefoons zijn vaak niet meer compatibel. Zo is iOS 11 geschikt voor de iPhone 5S en nieuwer.

ios 10.2.1

Zorg voordat je iOS updatet dat je een iPhone back-up hebt gemaakt. Doe dat op je computer of via iCloud. De back-up zorgt ervoor dat je belangrijke data niet kwijtraakt en dat je terug kan vallen op je huidige versie van iOS als de installatie niet vlekkeloos verloopt.

Als er een update voor iOS beschikbaar is, krijg je daar als het goed is automatisch een notificatie van. Zo niet, dan kun je updaten via de instellingen. Daarvoor ga je naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’. Je iPhone zoekt dan de meest recente iOS-versie. Tik op de optie ‘Download’ en installeer en iOS wordt bijgewerkt.

2. iOS bijwerken via iTunes

Als je niet draadloos kan bijwerken of dat gewoon liever via iTunes doet, heb je ten eerste de meest recente versie van iTunes nodig. Check dus even of je die hebt en download anders de nieuwste iTunes. Ook als je nog versie 4.3.X op je iOS-toestel draait, moet je via iTunes updaten.

iphone update

Vervolgens sluit je de iPhone met een kabel aan op de computer. In iTunes moet het apparaat automatisch worden gevonden. Selecteer je iPhone en ga in de afdeling ‘Overzicht’ naar ‘Zoek naar update’. Dat kun je rechts naast de weergave van het toestel vinden. Vervolgens klik je op ‘Download en installeer’ en iOS wordt geüpdatet.

iPhone update-overzicht

Benieuwd op welke iOS-versie jouw toestel momenteel kan draaien? Bekijk dan ons iOS-update overzicht voor een compleet overzicht en tips voor het bijwerken van de software van je iPhone (of iPad en iPod).

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu