iPhone-tips: 3 handige functies die stiekem verborgen zitten

Piet-Jan Lentjes
17 juni 2022, 14:46
4 min leestijd
iPhone-tips: 3 handige functies die stiekem verborgen zitten

Je iPhone kan veel meer dan je denkt. In sommige bekende apps en instellingen zitten behoorlijk wat functies verborgen die eigenlijk ontzettend handig zijn. Daarom laten we je drie tips op je iPhone zien die je zeker van pas komen!

Lees verder na de advertentie.

iPhone-tips: 3 handige functies die stiekem verborgen zitten

Heb je veel foto’s op je iCloud staan? Soms is het dan even scrollen wanneer je de eerste foto’s wilt bekijken. Er is echter een razendsnel trucje, waarmee je meteen naar de allereerste foto scrolt. Dit en meer lees je in de iPhone-tips van deze week!

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste tips voor je iPhone of iPad? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, zodat je iedere week weer nieuwe functies ontdekt!

1. Tips om snel te scrollen in de Foto’s-app op iPhone

Wanneer je niet al teveel foto’s in je Foto’s-app hebt staan, kun je vrij snel door alle afbeeldingen bladeren. Maar als je al jaren fan van iPhone bent en behoorlijk wat foto’s hebt gemaakt, wordt het scrollen al wat meer werk. Er zijn echter een paar handige functies die je dan kunt gebruiken om toch snel door je foto’s te bladeren.

Foto's app iPhone

Gebruik de ‘Bibliotheek’

Wanneer je onderaan op ‘Bibliotheek’ tikt, kun je de foto’s onderverdelen in ‘Jaren’, ‘Maanden’, ‘Dagen’ en ‘Alle foto’s’. Zo kun je al je foto’s per maand of jaar bekijken en snel tussen de jaren of maanden scrollen.

Zoom uit op het overzicht van de foto’s om sneller te scrollen

Wanneer je door de foto’s wilt bladeren, veeg je met je vinger naar beneden om te scrollen. Standaard staan er maar een paar foto’s op een rij. Door eerst uit te zoomen op het overzicht staan er veel meer foto’s naast elkaar en kun je dus een stuk sneller scrollen.

Om uit te zoomen op een van je foto-overzichten maak je met twee vingers een knijpbeweging op het scherm om uit te zoomen. Daarna kun je sneller door de foto’s scrollen. Om de foto’s weer normaal te bekijken maak je een spreidbeweging met twee vingers.

Snel naar de eerste foto’s

Wil je de allereerste foto’s in je overzicht bekijken? Dat kan op een makkelijke manier! Tik helemaal bovenaan op het scherm (dus bijvoorbeeld op de tijd). Het overzicht scrolt dan razendsnel naar boven en je krijgt de eerste foto’s te zien.

2. Veegopties bij de app Mail aanpassen

Wanneer je de ingebouwde Mail-app van je iPhone gebruikt, weet je vast al dat je op een mailtje kunt vegen om een actie uit te voeren. Standaard staat een veeg naar links ingesteld op markeren. Met een veeg naar rechts stel je het bericht in op ‘Markeer als gelezen’.

Mail veegopties iphone

Maar wist je ook dat het mogelijk is om deze veegopties aan te passen? Hoe je dat doet vertellen we je in deze tweede tip van onze iPhone-tips.

Je kunt er jammer genoeg niet een willekeurige actie aan hangen, maar je hebt in ieder geval een aantal opties om uit te kiezen. Het instellen van de veegopties doe je op volgende manier.

Veegopties aanpassen in de Mail-app van je iPhone

 1. Tik op ‘Instellingen’;

 2. Scrol naar beneden en tik op ‘Mail’;

 3. Onder ‘Berichtenlijst’ tik je op ‘Veegopties’;

 4. Tik op ‘Veeg naar links’ en pas de actie aan;

 5. Tik op ‘Vorige > Veeg naar rechts’;

 6. Pas ook hier de actie aan en tik op ‘Vorige’.

3. Gebruik tekstvervanging om je iPhone jouw woorden te leren

Je iPhone helpt met het automatisch vervangen van typfouten en andere spellingsproblemen. Toch is het niet altijd fijn als je smartphone sommige woorden maar blijft wijzigen, terwijl je het goed typt. Gelukkig kun je de iPhone leren om woorden op een bepaalde (of jouw) manier te verbeteren. Dat doe je op de volgende manier.

Tekstvervaging op iPhone
 • Tik op ‘Instellingen’;
 • Scrol naar onderen en tik op ‘Algemeen > Toetsenbord’;
 • Tik op ‘Tekstvervanging’;
 • Je kunt nu een woord toevoegen, tik op het plusje rechtsboven;
 • Typ het woord achter ‘Zin’ en ‘Trefwoord’, zorg ervoor dat je het woord beide keren op dezelfde manier typt;
 • Tik op ‘Bewaar’ om het nieuwe woord op te slaan.

Meer tips en trucs voor iPhone en iPad

Dit waren de iPhone-tips van deze week. Heb je nog niet genoeg tips? Ga dan eens aan de slag met de app Opdrachten. Hiermee voeg je allerlei handige functies toe. Wij hebben al drie opdrachten voor je opgezocht met functies die je iPhone standaard niet heeft. Houd daarnaast regelmatig iPhoned in de gaten voor meer tips en trucs!

Lees verder na de advertentie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu