iPhone-tips: 6x dit zorgt voor een betere Spotify-ervaring

Maurice Snijders
31 mei 2024, 14:53
4 min leestijd
iPhone-tips: 6x dit zorgt voor een betere Spotify-ervaring

Gebruik je de Spotify-app op je iPhone regelmatig, dan zijn de iPhone-tips van deze week voor jou. Ze zorgen namelijk stuk voor stuk voor een betere Spotify-ervaring!

Lees verder na de advertentie.

Deze iPhone-tips zorgen voor een betere Spotify-ervaring

Er zit voor elke Spotify-gebruiker wel iets bij in deze iPhone-tips. Zo is er een tip voor iedereen die Spotify gebruikt om mee in slaap te vallen en voor luisteraars die graag volledige albums luisteren. En er is een tip waar iedereen iets aan heeft. Lees snel verder!

Spotify: Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste tips voor je iPhone? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, zodat je iedere week weer nieuwe functies ontdekt!

1. Stel Timer voor slaapstand in

De eerste van deze iPhone-tips is voor iedereen die muziek of een podcast gebruikt om bij in slaap te vallen. Het is dan een goed idee om de functie Timer voor slaapstand in te schakelen. Je wilt immers niet midden in de nacht wakker worden omdat Spotify maar blijft afspelen. Instellen is gelukkig heel eenvoudig:

 • Tik op het liedje dat afspeelt;
 • Tik op de drie puntjes rechtsboven;
 • Scrol een stukje en tik op ‘Timer voor slaapstand’;
 • Kies de gewenste tijd.
iphone-tips

Het is overigens ook mogelijk om Spotify als wekker te gebruiken, al moet je daar iets meer moeite voor doen. Lees daarvoor het artikel Spotify als wekker instellen op je iPhone (zo doe je dat).

2. Schakel audionormalisatie uit!

Nummer twee van deze iPhone-tips gaat over de functie Audionormalisatie. Die is ervoor bedoeld dat alle muziek op hetzelfde volume wordt afgespeeld. Dat klinkt misschien als een goed idee, maar het heeft ook een keerzijde. Je zult namelijk versteld staan hoeveel beter en levendiger sommige nummers klinken als je deze optie uitschakelt (het kan per liedje erg verschillen). We raden je aan om het eens te proberen. Dat doe je als volgt:

 • Tik linksboven op je profielfoto;
 • Nu tik je op ‘Instellingen en privacy’;
 • Tik op ‘Afspelen’ en scrol naar beneden;
 • Schakel ‘Audionormalisatie inschakelen’ uit.
iphone-tips

3. Tip voor mensen die hele albums luisteren

Nummer drie van deze iPhone-tips is vermoedelijk voor de iets oudere lezers. Het klinkt namelijk best ouderwets, maar er zijn nog altijd genoeg mensen die graag naar een heel album van een artiest luisteren, ook op Spotify.

Er zijn dan twee dingen die afbreuk kunnen doen aan de luisterervaring. Je wilt namelijk geen onnatuurlijke pauze tussen de liedjes. En je wilt ook niet dat er automatisch een willekeurig ander liedje wordt gestart wanneer het album is afgelopen. Volg daarom de volgende stappen:

 1. Tik linksboven op je profielfoto;

 2. Tik op ‘Instellingen en privacy’ en dan op ‘Afspelen’;

 3. Schakel de optie ‘Continu afspelen’ in;

 4. Schakel ‘Automatisch vergelijkbare inhoud afspelen’ uit.

Stel eventueel onder ‘Nummers laten overlopen’ nog een paar seconden in met de schuifbalk. Wij vinden drie seconden goed werken.

iPhone-tips

4. Gerichter zoeken naar muziek

Nummer vier van de iPhone-tips van deze week helpt je om beter te vinden wat je zoekt. Als je precies weet waar je naar op zoek bent, dan lukt het in Spotify doorgaans prima om alles te vinden. Het wordt pas lastiger als je het niet precies weet. Dan is het goed om te weten dat er meer mogelijkheden zijn.

Zo kun je ook zoeken aan de hand van een stukje van de songtekst. Daarvoor hoef je dus niet eerst naar Google, je kunt gewoon in Spotify het gedeelte intypen wat je je kunt herinneren. Of misschien weet je de artiest wel en de titel niet. Dan kun je proberen om je zoekopdracht te verfijnen met AND (en) of NOT (niet), zoals in het voorbeeld hieronder.

spotify zoeken

Lees ook: 6 functies van Spotify die je nog niet kende

5. Gebruik Siri voor Spotify

Het is ook mogelijk om Spotify te bedienen met Siri op je iPhone. Je kunt op die manier muziek afspelen, bepaalde nummers liken, vragen wat er momenteel wordt afgespeeld, enz. Je moet de optie eerst eenmalig inschakelen. In nummer vijf van deze iPhone-tips laten we zien hoe je dat doet:

 • Open de app Instellingen;
 • Tik op ‘Siri en zoeken’;
 • Scrol naar beneden en tik op ‘Spotify’;
 • Schakel ‘Gebruik met Vraag het aan Siri’ in.
spotify siri

6. Zet de Spotify-widget op het Toegangsscherm

We sluiten de iPhone-tips van deze week af met een handige Spotify-widget. Daarmee kun je de Spotify-app meteen starten vanaf het Toegangsscherm. Dus je hoeft niet meer naar boven te swipen, door je apps te bladeren en Spotify te starten voordat je naar je favoriete muziek kunt luisteren. Instellen doe je zo:

 • Druk lang op het Toegangsscherm;
 • Tik onderaan op ‘Pas aan’;
 • Kies links voor ‘Toegangsscherm’;
 • Tik op de widgetbalk (wanneer jouw widget-balk al vol is, moet je er eerst een verwijderen door op het min-teken te tikken);
 • Kies voor de Spotify-widget, onder ‘Voeg widgets toe’;
 • Sluit het venster en tik op ‘Gereed’ om het Toegangsscherm op te slaan.
widget

Meer iPhone-tips?

Vond je deze iPhone-tips leuk en wil je er nog meer? Op iPhoned lees je elke week handige tips en trucs voor je iPhone. Check hieronder alvast de meest recente tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu