iPhone-tips: maximaliseer de levensduur van je iPhone-batterij

26 april 2024, 14:27
4 min leestijd
iPhone-tips: maximaliseer de levensduur van je iPhone-batterij

Haal de maximale levensduur uit de batterij van je iPhone. In de iPhone-tips van deze week lees je hoe je dat het beste doet!

Lees verder na de advertentie.

Maximaliseer de levensduur van je iPhone-batterij

Je iPhone is een waardevol bezit en het maximaliseren van de levensduur van de batterij zorgt ervoor dat je langer met je toestel doet. In de iPhone-tips van deze week laten we zien hoe je de iPhone-batterij langer mee laat gaan.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste tips voor je iPhone? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, zodat je iedere week weer nieuwe functies ontdekt!

1. Optimaliseer de batterij-instellingen

Er zijn verschillende instellingen op je iPhone die je kunt instellen om de levensduur van de batterij te verlengen. De volgende iPhone-tips zijn de belangrijkste:

Schakel automatische aanpassing van de helderheid in.

Door de helderheid van je scherm automatisch aan te laten passen aan het omgevingslicht, kun je energie besparen en de levensduur van je batterij verlengen. Inschakelen doe je zo:

 • Open de app Instellingen en tik op ‘Toegankelijkheid’;
 • Tik op ‘Weergave en tekstgrootte’;
 • Schakel de optie ‘Pas automatisch aan’ in.
iphone tips

Schakel Geoptimaliseerd opladen of de 80%-limiet in

Heb je een iPhone uit de 15-serie, dan heb je de mogelijkheid om de 80%-limiet in te schakelen. Je iPhone laadt dan niet verder op dan 80 procent, wat de levensduur van de batterij verlengt. Heb je een oudere iPhone, schakel dan om dezelfde reden de optie Geoptimaliseerd opladen in. Instellen gaat op dezelfde manier:

 • Open de app Instellingen en tik op ‘Batterij’;
 • Tik op ‘Oplaadoptimalisering’;
 • Kies voor ‘80%-limiet’ of ‘Geoptimaliseerd opladen’.
80%-limiet batterij

Schakel Locatievoorzieningen uit voor ongebruikte apps

Sommige apps blijven op de achtergrond je locatie bijhouden en dat kan de batterijduur verkorten. Zet daarom voor de apps die je niet gebruikt de Locatievoorzieningen uit. Dit doe je als volgt:

 • Open de app ‘Instellingen’;
 • Tik op ‘Privacy en beveiliging’;
 • Tik op ‘Locatievoorzieningen’;
 • Zet apps die je niet gebruikt op ‘Nooit’.
iphone tips

Daarnaast kun je de functie uitschakelen die ervoor zorgt dat apps op de achter­grond worden bijgewerkt. Dat doe je zo:

 • Open de app Instellingen en tik op ‘Algemeen’;
 • Tik op ‘Ververs op achtergrond’;
 • Tik weer op ‘Ververs op achtergrond’ en kies voor ‘Uit’.
iphone tips

2. Laad je iPhone op de juiste manier op

Op de verkeerde manier opladen heeft een negatief effect op de levensduur van je iPhone-batterij. Probeer je iPhone daarom zoveel mogelijk op de juiste manier op te laden. Houd daarbij de volgende iPhone-tips in de gaten:

Laad regelmatig op maar niet te vaak

Door je iPhone regelmatig op te laden, voorkom je diepe ontladingen die schadelijk kunnen zijn voor de batterij. Te vaak en te lang opladen kan de levensduur van de batterij echter ook verkorten. Probeer de batterij van je iPhone daarom zoveel mogelijk tussen de 20 en 80 procent te houden.

Gebruik de juiste oplader

Gebruik altijd de originele oplader van Apple of een door Apple gecertificeerde oplader om ervoor te zorgen dat je batterij veilig wordt opgeladen. Voor de meeste moderne iPhones is een oplader van 30 watt ideaal. We raden deze oplader (30 W) bij Coolblue voor 31,99 euro. Het is ook beter om geen draadloze oplader te gebruiken.

iPhone-tips

Laad op bij kamertemperatuur

Extreme temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de batterij. Probeer je iPhone daarom op te laden bij kamertemperatuur voor optimale prestaties. Voor de meeste mensen zal dit meestal automatisch wel het geval zijn, dus het is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende van deze iPhone-tips. Toch is het goed om te weten, zodat je er rekening mee kunt houden wanneer het ooit nodig is.

3. Veelgestelde vragen

We sluiten de iPhone-tips van deze week af met antwoorden op een aantal vragen omtrent de iPhone-batterij die we vaak tegenkomen.

Hoe vaak moet ik mijn iPhone opladen?

Het wordt aanbevolen om je iPhone regelmatig op te laden en niet helemaal leeg te laten lopen. Maar vermijd overladen om de levensduur van de accu te behouden.

Is het slecht om mijn iPhone ‘s nachts op te laden?

Nee, het is niet slecht om je iPhone ‘s nachts op te laden, maar zorg ervoor dat je een goede oplader gebruikt en vermijd overladen.

Welke apps verbruiken het meeste van de batterij?

Apps die locatieservices en constante achtergrondactiviteit vereisen, zoals navigatie-apps en sociale media, verbruiken vaak veel van de batterij.

opladen

Wat moet ik doen als mijn iPhone-accu snel leegloopt?

Controleer eerst of er geen apps op de achtergrond actief zijn en overweeg om de instellingen van je iPhone aan te passen om energie te besparen.

Helpt het om de batterij helemaal leeg te laten lopen voordat ik mijn iPhone oplaad?

Nee, het is niet nodig om de batterij helemaal leeg te laten lopen voordat je je iPhone oplaadt. In feite kan dit de levensduur van de batterij juist verkorten.

Hoe lang gaat een iPhone-batterij mee voordat deze moet worden vervangen?

De levensduur van een iPhone-batterij varieert afhankelijk van het gebruik, maar gemiddeld gaat deze ongeveer drie tot vier jaar mee voordat deze moet worden vervangen.

Meer iPhone-tips?

Vond je deze iPhone-tips leuk en wil je er nog meer? Op iPhoned lees je elke week handige tips en trucs voor je iPhone. Check hieronder alvast de meest recente tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu