iPhone-tips: 5 trucjes die je moet weten voor als je ze nodig hebt

15 maart 2024, 14:54
4 min leestijd
iPhone-tips: 5 trucjes die je moet weten voor als je ze nodig hebt

Sommige iPhone-functies gebruik je misschien niet zo vaak. Maar als je ze ooit nodig hebt, is het wel handig dat je ze kent. In de iPhone-tips van deze week stellen we er 5 aan je voor!

Lees verder na de advertentie.

5 trucjes die je moet weten voor als je ze nodig hebt

In deze iPhone-tips lees je hoe je de helderheid van de zaklamp aanpast, hoe je persoonlijke foto’s verbergt en hoe je stil de hulpdiensten kunt bellen. Allemaal zaken die je waarschijnlijk niet vaak nodig hebt, maar toch echt wel handig zijn om te kennen!

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste tips voor je iPhone? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, zodat je iedere week weer nieuwe functies ontdekt!

1. Pas de intensiteit van de zaklamp aan

Er zijn situaties denkbaar dat je even een zaklamp nodig hebt, maar geen ontzettend fel licht kunt gebruiken. En soms wil je juist wel de maximale helderheid van de zaklamp. Hoe dan ook, nummer één van deze iPhone-tips is even simpel als doeltreffend!

Om de helderheid van de zaklamp aan te passen, open je het Bedieningspaneel (veeg van rechtsboven op het scherm naar beneden, open een iPhone met thuisknop veeg je van beneden naar boven) en druk vervolgens lang op het zaklamp-icoontje. Er verschijnt een verticale balk in beeld met vijf standen. De onderste stand is ‘uit’, de vier standen erboven lopen op in intensiteit. Veeg gewoon naar boven of naar beneden om de stand aan te passen.

iPhone-tips

2. Verberg persoonlijke foto’s

Soms heb je foto’s die echt alleen maar voor jouw ogen zijn bestemd. Er zijn allerlei manieren om daar voor te zorgen, maar het makkelijkst is om ze gewoon op je iPhone te verbergen. In nummer twee van deze iPhone-tips laten we zien hoe je dat doet.

De app Foto’s heeft een geheime map die alleen toegankelijk is met Face ID of een wachtwoord. Druk lang op een foto of video die je wilt verbergen en tik op ‘Verberg’. Om je verborgen foto’s te bekijken, ga je naar ‘Albums’. Tik op ‘Verborgen’ en de map wordt ontgrendeld met Face ID (of Touch ID of een wachtwoord, afhankelijk van je iPhone en instellingen).

iphone-tips

3. Gebruik Face ID voor apps van derden

Net zoals je soms foto’s hebt die niemand anders hoeft te zien, heb je ook apps die je liever helemaal voor jezelf houdt. Je kunt die apps niet verbergen, maar sommige van die apps kun je wel beveiligen met Face ID. Dat gaat zo.

  • Open de app Instellingen;
  • Tik op ‘Face ID en toegangscode’;
  • Voer je toegangscode in;
  • Tik op ‘Andere apps’;
  • Schakel de apps in die je wilt beveiligen.

De functie is momenteel helaas nog beperkt tot bepaalde apps. Mogelijk wordt het aantal apps dat de functie ondersteund in de toekomst nog uitgebreid.

face id apps van derden

4. Stil bellen met de hulpdiensten

Deze functie ga je hopelijk nooit echt nodig hebben, maar het is een fijn idee dat dit mogelijk is met je iPhone: stil bellen met de hulpdiensten. Er is namelijk een snelle manier om de hulpdiensten te bellen, maar standaard klinkt er dan eerst een alarm. In nummer vier van deze iPhone-tips laten we zien hoe je dat uitschakelt.

Ga naar de app Instellingen en tik op SOS-noodmelding. De opties ‘Bel met ingedrukt houden en loslaten’ en ‘Bel met vijfmaal drukken op de knop’ staan waarschijnlijk al ingeschakeld. Maar zoals je daar ziet, gaat er met beide opties eerst een alarm af. Schakel daarom de optie ‘Bel stil’ in om dat te voorkomen.

stil hulpdiensten bellen

5. Gebruik beeld-in-beeld

We sluiten de iPhone-tips van deze week af met een trucje dat soms handig is. Want als je deze functie niet echt nodig hebt, is hij eigenlijk alleen maar irritant. Maar zo nu en dan komt het een keer voor dat je twee dingen tegelijk wilt doen. Denk aan een e-mail typen en tegelijk een belangrijke uitzending volgen bijvoorbeeld. Dan gebruik je Beeld-in-beeld.

Apple heeft namelijk geen echte multitask-functie, maar met Beeld-in-beeld is een zwevend venster bovenop een andere app wel mogelijk. Je schakelt de optie als volgt in (en ook weer uit):

  • Open de app Instellingen;
  • Tik op ‘Algemeen’ en dan op ‘Beeld in beeld’;
  • Schakel de optie ‘Start ‘Beeld in beeld’ automatisch’ in.

Kijk je een video of voer je een FaceTime-gesprek en ga je naar een andere app, dan blijft die video of dat gesprek zichtbaar dankzij de functie Beeld-in-beeld.

iphone-tips

Meer iPhone-tips?

Vond je deze iPhone-tips leuk en wil je er nog meer? Op iPhoned lees je elke week handige tips en trucs voor je iPhone. Check hieronder alvast de meest recente tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu