Tethering op je iPhone instellen
Roel van Hout

iphone tethering 1

Sinds iOS 4 is iPhone tethering op je iPhone mogelijk: Via iPhone internetten op je laptop door hem als modem te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone tethering instellen

iPhone tethering is inmiddels met alle iPhone modellen en alle providers van Nederland mogelijk. Dit is namelijk wettelijk vastgesteld sinds enkele tijd. Vroeger was dit nog niet het geval, en werd je in sommige gevallen afgeknepen op dit gebied en stond de functie gewoon niet op je iPhone.

In Nederland wordt tethering dus door alle providers ondersteund inmiddels. Omdat er op steeds meer plekken gratis wifi beschikbaar komt, is via de 3G of 4G verbinding van je iPhone internetten echter steeds minder noodzakelijk.

iPhone tethering instellen werkt als volgt: ga naar Instellingen en vervolgens Persoonlijke hotspot.

Vink daar Persoonlijke hotspot aan. Vervolgens kunnen andere apparaten verbinding maken met de iPhone. Dit gaat op drie manieren: via wifi, bluetooth en USB. Als de persoonlijke hotspot actief is, verschijnt bovenin het beeld een blauwe balk, zoals te zien op de afbeelding.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.