Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Toegankelijkheid: iPhone-tekstgrootte aanpassen en vette tekst gebruiken

Lars Paijmans
10 januari 2021, 12:04
2 min leestijd
Toegankelijkheid: iPhone-tekstgrootte aanpassen en vette tekst gebruiken

Het standaardformaat van de letters op je iPhone kun je handmatig groter, kleiner of vetgedrukt maken. Dat is handig als je moeite hebt met lezen. Zo pas je de iPhone-tekstgrootte aan.

Lees verder na de advertentie.

Zo pas je de iPhone-tekstgrootte aan

Apple heeft het wijzigen van de iPhone-tekstgrootte ingebouwd in iOS. Dat is nuttig, want hierdoor hoef je niet het formaat van de letters in iedere afzonderlijke app aan te passen. Alle apps die Apples ‘Dynamische tekst’ ondersteunen, worden automatisch aangepast als je onderstaande stappen uitvoert.

Zo wijzig je de iPhone-tekstgrootte

  1. Open de Instellingen-app;

  2. Ga naar ‘Scherm en Helderheid’;

  3. Tik op ‘Tekstgrootte’;

  4. Beweeg de balk onderin om het juiste formaat te kiezen.

Wil je de tekst ook vetgedrukt maken? Ga dan een stap terug naar ‘Scherm en helderheid’. Verschuif de schakelaar bij ‘Vette tekst’ zodat het vakje groen wordt.

Alle apps die Apple zelf heeft gemaakt, zullen direct het tekstformaat aanpassen. Bij apps van derden zijn de resultaten wisselend. Zo heeft Instagram moeite om het scherm op een logische manier te vullen met grotere letters, waardoor deze wat dicht op elkaar staan.

De techniek van Apple beperkt zich niet alleen tot apps. Html-pagina’s kunnen er ook voor kiezen om de functie te ondersteunen. Wel zo handig als je ook de internetbrowser van je iPhone of iPad intensief gebruikt.

Apple en toegankelijkheid

Apple-apparaten zitten vol met allerlei functies en instellingen om ze zo toegankelijk mogelijk te maken. Check onze gids om Apple-apparaten met een gehoorbeperking te gebruiken. Ook wanneer je een visuele beperking hebt, heeft Apple aan je gedacht. Bovendien zijn er nog een hele hoop aanvullende Apple-accessoires voor mensen met een beperking.

Tip: Wist je dat onze iPhoned-app ook verschillende tekstformaten heeft? Hiermee hopen we het voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken om onze artikelen te lezen.

Lees meer over Apple en toegankelijkheid

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu