Zo controleer je een iPhone serienummer via de Apple-website

Lars Paijmans
10 maart 2017, 11:07
2 min leestijd
Zo controleer je een iPhone serienummer via de Apple-website

Eind januari verwijderde Apple om onbekende redenen een handige tool om tweedehands iPhones te checken. Gelukkig is er nu een alternatieve manier. Wij laten zien hoe het iPhone serienummer controleren werkt.

Lees verder na de advertentie.

Het iPhone serienummer controleren, zo werkt het

Tot januari 2017 kon je de Activeringsslot-tool van Apple gebruiken om te zien of een tweedehands verkoper te vertrouwen was. Door het serie- of IMEI-nummer in te vullen van de tweedehands iPhone of iPad, zag je direct of deze niet geblokkeerd was.

iPhone serienummer controleren

Toen de tool echter offline werd gehaald, kon je deze check niet meer zelf uitvoeren. Tot Apple met een officieel alternatief komt, is er nu gelukkig een andere manier om dit te doen. UnlockBoot ontdekte dat je via de Apple Support-pagina nog steeds deze controle kunt doen. Apple controleert namelijk nog wel het IMEI-nummer als je een iPhone of iPad in wilt sturen ter reparatie. Hiervoor wordt dezelfde tool gebruikt, al zit deze wel wat beter verstopt dan eerst. Via onderstaande lijst laten we stap voor stap zien hoe het werkt.

  1. Ga naar de Apple Support website
  2. Kies iPhone
  3. Tik op een hardware-categorie zoals Batterij of reparatie en schade
  4. Kies een specifiek probleem uit
  5. Klik op ‘stuur in voor reparatie’
  6. Log in met je Apple ID
  7. Vul op de volgende pagina het IMEI-nummer in van het toestel

Een handige check voor tweedehands iPhones

Het kan gebeuren dat de website niet vraagt om een serienummer. In dat geval kun je een ander type reparatie selecteren, tot je er een tegenkomt waarbij er wel om het serienummer gevraagd wordt. Geeft de website na het invullen van het serienummer geen foutmelding, dan betekent het dat het activeringsslot niet geactiveerd is en je de iPhone dus kunt gebruiken. Krijg je echter een melding dat het toestel niet te repareren is omdat ‘Zoek mijn iPhone’ geactiveerd is, dan is het waarschijnlijk slimmer om een andere verkoper te zoeken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Unlockboot
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu