Zo maak je een screenshot op je iPhone
Roel van Hout

Bij veel tipartikelen vind je screenshots vanaf een iPhone om bepaalde zaken uit te leggen of te versterken. We leggen in dit artikel kort uit hoe je dit doet.

iPhone screenshot maken

iPhone screenshotApple introduceerde jaren geleden de mogelijkheid om een iPhone screenshot te maken, zonder hiervoor externe apps te hoeven gebruiken. Dit kun je altijd doen, in welke app of pagina je je ook bevindt. Druk de powerknop aan de bovenkant en de homeknop van je iPhone kort tegelijk in en laat ze vervolgens los. Je ziet vervolgens een korte, witte flits waarna de schermafbeeldingen wordt opgeslagen.

Het maken van een screenshot werkt overigens op elk iOS-apparaat hetzelfde. Houd dus ook op de iPad of iPod Touch de power- en homeknop tegelijk in om een screenshot. Let er hierbij wel op dat screenshots van een iPad een hogere resolutie hebben en daardoor een groter bestandsformaat hebben.

iPhone screenshotIndien het geluid aan staat zal het geluid van de sluiter hoorbaar zijn, net als bij het maken van een foto. De screenshots worden overigens in het PNG-formaat opgeslagen, zodat er geen kwaliteit verloren gaat wanneer ze opgeslagen worden. Screenshots vind je terug in de Foto’s-app, die standaard op elke iDevice geïnstalleerd staat.

Vervolgens kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een iPhone screenshot te verzenden middels een sms, iMessage, e-mail, Twitter- of Facebook-bericht. Ook kun je ‘m bewerken, door de screenshot bijvoorbeeld bij te snijden of een standaard effect vanuit de Foto-app mee te geven.

→ Check ook ons overzicht met populaire tips voor je iPhone of iPad!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.