Tip: zo maak je een opname van je iPhone- of iPad-scherm

Michel van 't Klaphek
14 juni 2019, 15:07
2 min leestijd
Tip: zo maak je een opname van je iPhone- of iPad-scherm

Sinds iOS 11 is het een stuk makkelijker om een opname van je scherm te maken. Zo neem je het scherm direct op en deel je de video met wie je maar wil. iPhoned legt je in deze tip uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Zo maak je een iPhone schermopname

Een opname maken van je scherm kan op verschillende momenten handig zijn. Zo kun je de functie gebruiken om een toffe ARKit-app vast te leggen, een indrukwekkende gameprestatie te delen of een probleem met je iPhone te laten zien. In eerdere iOS-versies was je aangewezen op het maken van screenshots, maar een video is in sommige gevallen een stuk praktischer.

Daarom kun je een knop aan het Bedieningspaneel toevoegen om een iPad- of iPhone-schermopname te maken. Druk je deze in, dan wordt je scherm direct opgenomen totdat je de knop opnieuw aantikt of op de rode balk bovenin drukt. Je activeert de functie als volgt.

  1. Open Instellingen en ga naar ‘Bedieningspaneel’;
  2. Tik op ‘Pas Regelaars aan’;
  3. Zoek ‘Schermopname’ en druk op het groene plusje;
  4. Gebruik de drie strepen aan de rechterkant om de opnameknop te rangschikken op je Bedieningspaneel.

Heb je bovenstaande stappen doorlopen, dan vind je de schermopnameknop in het Bedieningspaneel. Vervolgens is het een kwestie van de knop indrukken om direct te starten met opnemen. Een rode balk bovenin beeld laat zien dat je aan het opnemen bent, en hoe lang je video duurt. Druk deze of de knop opnieuw in om te stoppen.

Met of zonder microfoongeluid

De opname wordt vervolgens automatisch opgeslagen in de Foto’s-app. We raden je aan om het filmpje nog even te bewerken, zodat je het begin en eind eraf kunt knippen. Dit bestaat namelijk altijd uit het Bedieningspaneel dat in beeld verschijnt.

Door de opnameknop met 3D Touch stevig in te drukken, kun je het geluid van je microfoon aan of uitzetten. Handig als je tijdens het maken van de video bijvoorbeeld wil vertellen wat er op het scherm gebeurt.

Check meer handige tips

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's