iPhone prijzen in het buitenland: dit zijn de verschillen met Nederland

Rick van der Veer
30 november 2016, 16:47
3 min leestijd
iPhone prijzen in het buitenland: dit zijn de verschillen met Nederland

De iPhone 7 is sinds dit jaar meteen vanaf de release in Nederland verkrijgbaar. Toch kan het lonen om een iPhone in het buitenland aan te schaffen. In dit artikel lees je waarom er prijsverschillen zijn en of het loont om elders je iPhone te kopen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone prijzen buitenland

Ondanks dat Apple een internationaal bedrijf is en vrijwel overal zijn toestellen verkoopt, zit er aardig wat verschil in hoeveel iPhones kosten. Deze verschillen hebben diverse oorzaken, maar betekenen wel dat het kan lonen om je eens te oriënteren of je geld kunt besparen in het buitenland.

iPhone prijzen buitenland

Als je je reiskosten meerekent is het meestal niet de moeite waard, maar als je toch al in het buitenland bent kan veel geld schelen. Vooral als je vanuit de Verenigde Staten een iPhone mee kunt nemen zonder invoerrechten te betalen ben je al gauw rond de 150 euro goedkoper uit. Hieronder laten we je voor een aantal landen zien wat de verschillen zijn voor de iPhone 7, iPhone 6S en de iPhone SE. De prijzen zijn op moment van schrijven actueel volgens de Apple Store, maar kunnen altijd veranderen door verschuivingen in de wisselkoers.

Buitenlandse iPhone 7-prijzen

De prijzen van de iPhone 7 verschillen flink met die in Nederland. Vooral als je je iPhone 7 in Amerika koopt ben je zo’n 160 euro minder kwijt dan wanneer je hem hier in Nederland bestelt. Het prijsverschil met het Verenigd Koninkrijk is met 70 euro minder, maar nog altijd fors goedkoper. Wat opvalt is dat de prijs van de iPhone 7 in andere landen eigenlijk maar weinig scheelt met ons land. Vooral in Polen, waar de lonen lager liggen dan in de andere landen uit deze vergelijking, is de iPhone 7 maar 15 euro goedkoper dan in Nederland.

iPhone 6S-prijzen in het buitenland

Ook de prijzen van de iPhone 6S liggen in andere landen fors lager dan in Nederland. In de Verenigde Staten ben je voor een iPhone 6S wederom het goedkoopst uit, waarbij je een goede 140 euro overhoudt ten opzichte van Nederland. Ga je hem in het Verenigd Koninkrijk halen kun je zo’n 80 euro in je zak steken. Frankrijk en Duitsland schelen wederom maar weinig met Nederland, terwijl de iPhone 6S in Polen ook niet veel goedkoper is.

Buitenlandse iPhone SE-prijzen

Voor de iPhone SE zijn de verschillen wat kleiner. Zo is Apples kleine smartphone, net zoals zijn grotere broers, in de Verenigde Staten het goedkoopst. Het verschil is hier gezakt naar 110 euro. Ook het verschil met het Verenigd Koninkrijk is kleiner: je bespaart ongeveer 45 euro door het toestel in dat land te kopen. Het gebruikelijke tientje verschil met Duitsland komt ook weer hier terug. Wat opvalt is dat je in Polen maar 5 euro minder uitgeeft dan in Nederland.

Verschillen in prijs

Prijsverschillen tussen landen hebben verschillende oorzaken. In het geval van de Verenigde Staten wordt het verschil veroorzaakt doordat je in veel staten van dat land geen btw hoeft te betalen. Daarnaast is de Amerikaanse dollar wat minder waard dan de euro, waardoor prijzen automatisch lager uitvallen. Dat laatste geldt ook voor het Verenigd Koninkrijk: mede door de brexit schommelen de wisselkoersen aardig, waardoor het prijsverschil soms van dag tot dag kan verschillen.

Waarom Apple-smartphones in Duitsland iets goedkoper zijn, maar in Frankrijk hetzelfde kosten is niet helemaal duidelijk. De btw-tarieven liggen in beide landen op ongeveer hetzelfde peil als in Nederland. Duitsland heft 19 procent btw terwijl Frankrijk 20 procent btw vraagt. In Polen kosten iPhones, ondanks een andere munt, ook ongeveer hetzelfde als in Nederland. Dit komt waarschijnlijk doordat Apple in dat land een andere marktpositie inneemt doordat het algemene prijspeil lager ligt.

Voordat je een Apple-smartphone in het buitenland koopt zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo liggen de voorwaarden voor garantie, reparatie en andere regiogebonden zaken net iets anders. Lees ook onze gids voor het kopen van een iPhone in het buitenland voor meer informatie en advies voor het kopen van een iPhone buiten Nederland.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Koopgids
Thema's: Apple, Apple Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen