Ga je de zon in? 6 tips om een oververhitte iPhone te voorkomen
Gijs Ettes

In warme perioden met veel zon kan het voorkomen dat je iPhone oververhit raakt. Vervolgens werken bepaalde functies (zoals de flitser) niet of kun je het toestel tijdelijk niet gebruiken. Wij bieden uitkomst!

iPhone oververhitLaat je je Apple-toestel voor langere tijd in felle en directe zon liggen, dan is de kans aanwezig dat de melding ‘Temperatuur’ op het scherm verschijnt. Vervolgens moet je iPhone een tijdje afkoelen, voordat je hem weer kunt gebruiken. Erg vervelend natuurlijk, maar het beveiligingsmechanisme is er om te voorkomen dat er schade optreedt aan de interne hardware.

Je iPhone werkt het beste tussen de 0 en 35 graden en houdt er niet van om in een afgesloten ruimte te liggen, zoals het dashboardkastje van je auto. In direct zonlicht kan de temperatuur in een auto immers rap oplopen tot boven de 40 graden.

Zo voorkom je dat je iPhone oververhit raakt

Wil je vermijden dat je iPhone oververhit raakt, dan hebben we hieronder een zestal tips uitgelicht die je helpen om het te voorkomen of op te lossen.

  • Voorkom bij warm weer dat je iPhone in aanraking komt met direct zonlicht, een hete (leren) stoel of tafel of andere materialen die snel warm worden (zoals metaal).
  • Laad je je iPhone op, verwijder dan de eventuele case. Zorg ook dat je iPhone niet in de zon ligt als je hem oplaadt.
  • Gebruik altijd de originele lader! Een goedkope namaakoplader kan ervoor zorgen dat je iPhone tijdens het oplader enorm heet wordt.
  • Sluit alle apps en draadloze verbindingen af die je niet gebruikt. Bluetooth, wifi en zware apps (zoals de camera of navigatie) zorgen dat je iPhone snel heet wordt.
  • Gebruik je navigatie, maar heb je de aanwijzingen op het scherm niet nodig, schakel het display dan uit.
  • Heb je je iPhone überhaupt even niet nodig, schakel dan de vliegtuigmodus in of zet hem uit. Je ontziet de accu én voorkomt dat je iPhone oververhit raakt.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de beste iPhone tips!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.