De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

iPhone opschonen: 3 snelle en praktische tips

Michel van 't Klaphek
8 april 2020, 19:22
3 min leestijd
iPhone opschonen: 3 snelle en praktische tips

Wil jij je iPhone opschonen, maar niet direct je hele telefoon opnieuw te hoeven instellen? In dit artikel geven we drie praktische tips waardoor je iPhone net wat beter gaat presteren.

Lees verder na de advertentie.

iPhone opschonen: 3 tips

Een iPhone opschonen kun je op allerlei manieren doen. Van het herstellen van de fabrieksinstellingen tot aan het leegmaken van een iPhone voor de verkoop. Heb je hier geen tijd voor, of zin in? Dan ben je bij deze snelle tips aan het juiste adres.

1. Apps verwijderen

De makkelijkste manier voor het opschonen van je iPhone is het verwijderen van apps. Er staan altijd wel games of applicaties op je toestel die je vrijwel nooit gebruikt. Het loont daarom om zo nu en dan eens kritisch door je app-lijst te scrollen. Welke apps voegen nou daadwerkelijk waarde toe? Veel applicaties gebruik je waarschijnlijk zelden.

iPhone opslag 2019

En vind je het lastig om afscheid te nemen van applicaties? Daar kan iOS je bij helpen. Het besturingssysteem is namelijk in staat om apps die je nooit opent zelf te verwijderen. Je persoonlijke gegevens blijven overigens bewaard, zodat je een verwijderde app gewoon weer opnieuw kunt downloaden.

Dit moet je wel even activeren. Open hiervoor de Instellingen-app, tik op “Algemeen” en kies “iPhone-opslag”. Onder “Aanbevelingen” tik je op “Schakel in” bij “Ruim apps op”. Programma’s die je nooit gebruikt, worden nu automatisch verwijderd. Wil je meer ruimte vrijmaken op je iPhone? Lees dan onderstaand artikel.

Lees verder: iPhone geheugen vol? Maak ruimte vrij met deze 6 tips!

2. Foto’s en video’s verwijderen van je iPhone

Foto’s verwijderen hoort bij het opschonen van een iPhone. Je hebt waarschijnlijk een hoop kiekjes die je dierbaar zijn, maar minstens zoveel plaatjes die onnodig opslagruimte innemen. Door deze foto’s te wissen, maak je in korte tijd veel ruimte vrij. Houd er rekening mee dat foto’s na onderstaande stappen écht weg zijn.

Open de Foto’s-app en tik rechtsboven op ‘Selecteer’. Vink vervolgens de kiekjes die je wil verwijderen aan en bevestig dat je deze foto’s wil verwijderen door op het prullenbakje rechtsonder te tikken. De plaatjes zijn nu verdwenen van je toestel. Synchroniseer je via iCloud? Dan zijn ze op alle aangemelde Apple-apparaten gewist.

Heb je per ongeluk een verkeerde foto verwijderd? Dan kun je deze tot 30 dagen lang terughalen uit het ‘Recent verwijderd’-mapje. Selecteer hier welke foto(‘s) je gewoon wil bewaren en tik op ‘Zet terug’. Bevestig vervolgens dat je de foto(‘s) wil terughalen.

Ook handig: Tip: Zo wis je veel iPhone-foto’s in één keer van je toestel

iOS 12 verbeteringen

3. Schoon van binnen en buiten

We hebben de iPhone nu van binnen opgeschoond. Het oog wil echter ook wat. Check daarom ons artikel over het schoonmaken van je iPhone. Hierin leggen we uit hoe je je toestel weer spic en span maakt. Het opschonen van de iPhone-buitenkant is niet alleen goed voor het uiterlijk, maar ook hygiënisch. De gemiddelde iPhone is namelijk een broedplaats voor bacteriën omdat je er de hele dag aanzit.

Lees verder: Een iPhone schoonmaken in 4 stappen: zo doe je dat

Meer handige tips

In de tweede tip gaven we aan dat je foto’s het best zoveel mogelijk in iCloud kunt opslaan. Dan moet je natuurlijk wel genoeg opslagruimte hebben, want anders heb je er niets aan. Check ons artikel over het kopen van iCloud-opslag voor een overzicht van waar je rekening mee moet houden. Ook kun je ervoor kiezen om een oude iPhone back-up te verwijderen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu