Telefoongesprekken automatisch via luidspreker beantwoorden: zo doe je dat

28 oktober 2018, 13:01
1 min leestijd
Telefoongesprekken automatisch via luidspreker beantwoorden: zo doe je dat

Bel je veel in de auto? Dan doe je dat natuurlijk handsfree. In deze tip laten we zien hoe je telefoongesprekken automatisch beantwoordt via je iPhone-speaker, zodat jij je handen aan het stuur houdt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone-telefoongesprekken via luidspreker opnemen

Het is een optie waar niet iedereen op zit te wachten, maar voor anderen een uitkomst. Het is mogelijk om telefoongesprekken automatisch op te nemen met je iPhone-luidspreker. Het geluid wordt hierbij via de onderste speaker afgespeeld, in plaats van dat je de iPhone naar je oor moet brengen om de ander te verstaan.

Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je veel handsfree belt in de auto, maar geen bluetooth-autoradio hebt die het geluid via de boxen afspeelt. Je hoeft op deze manier de telefoon niet steeds handmatig op luidspreker te zetten. Dit scheelt niet alleen een hoop tijd, maar is tijdens het autorijden ook een stuk veiliger.

iPhone opnemen via luidspreker

Zo bel je automatisch met je iPhone-luidspreker: 

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone;
  2. Ga naar ‘Algemeen’ en kies ‘Toegankelijkheid’;
  3. Selecteer ‘Audiopad gesprekken’ en kies de optie ‘Luidspreker’.

Als je nu zelf belt, of gebeld wordt doe je dit automatisch via speaker. Dit geldt ook voor FaceTime-audiogesprekken. In hetzelfde menu kun je er ook voor kiezen om automatisch via een headset op te nemen. Uiteraard kun je de optie uitzetten door in het belvenster zelf de luidsprekerknop aan te tikken.

Meer handige beltips

Word je regelmatig gebeld door mensen waar je niet op zit te wachten? Check dan ons artikel over nummers blokkeren op je iPhone. Heb je AirPods? Leer hier hoe je telefoongesprekken beantwoordt met je draadloze oordopjes.

Nog meer handige trucjes leren? Check dan ons Tips-overzicht

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu