5 tips om je iPhone sneller op te laden

Redactie
9 februari 2016, 15:26
2 min leestijd

De accu van de iPhone wordt steeds beter en iOS efficiënter. Toch zal het toestel in de meeste gevallen aan het eind van de dag aan de adapter moeten. We geven 5 tips waarmee je dit proces zo snel mogelijk kunt laten verlopen.

Lees verder na de advertentie.

1. Vliegtuigmodus selecteren

Het opladen van de iPhone-accu kan een stuk sneller verlopen door de vliegtuigmodus te selecteren. Door de vliegtuigmodus in te schakelen is het niet mogelijk dat een slecht netwerksignaal de accu belast. Ook voert de iPhone geen updates uit op de achtergrond, mits je wifi laat uitstaan (wat de vliegtuigmodus automatisch doet).

2. iPhone uitzetten

Wanneer je de iPhone niet gebruikt tijdens het opladen, is de beste optie om hem uit te zetten. Door het uitzetten van je iPhone voorkom je dat apps op de achtergrond en het scherm de oplaadtijd beïnvloeden. Dat scheelt als je weinig tijd hebt.

3. iPad oplader gebruiken

iphone opladen

Heb je naast een iPhone ook een iPad, dan kun je laatstgenoemde ook gebruiken om je telefoon op te laden. Op het Apple forum geeft Apple dit zelfs als tip mee aan iPhone-gebruikers. De kracht van deze oplossing zit hem in het aantal watt van de iPad-oplader. Een gewone oplader voert 5 watt door, terwijl een iPad-oplader tot maar liefst 12 watt kan doorvoeren. Deze manier van opladen werkt bij iPhones die niet ouder zijn dan de iPhone 6. Oudere modellen zijn ook op deze manier op te laden, alleen zijn ze zo ingesteld dat ze niet meer dan 5 watt doorvoeren.

Kanttekening is dat het te vaak gebruiken van deze techniek de accu kan beschadigen, omdat de iPhone is ingesteld op de 1 ampère die de standaard oplader levert, terwijl de iPad oplader 2.1 ampère levert. Een enkele keer de iPad oplader gebruiken is echter geen probleem.

4. Op kamertemperatuur opladen

Extreme temperaturen zijn funest voor de accu van je iPhone. Je iPhone opladen kun je het beste op kamertemperatuur doen, waarbij je het eventuele hoesje eraf haalt. Zo kan de hitte die zich in de iPhone opbouwt gemakkelijker weg. Dit voorkomt dat op de lange termijn de accuduur wordt aangetast.

5. Onderhouden op lange termijn

Tot slot adviseert Apple gebruikers om de iPhone minimaal één keer per maand 100 procent op te laden, en deze te gebruiken totdat hij zichzelf uitschakelt. Door een volle cyclus te draaien, houd je de elektronen in de batterij in beweging. Door dit minimaal één keer uit te voeren, gaat je iPhone zo lang mogelijk mee.

Heb je zelf nog tips? Laat het weten in een reactie!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu