Zo verwijder je in één keer alle muziek op je iPhone of iPad

Wouter Nijsen
8 augustus 2015, 15:47
2 min leestijd
Zo verwijder je in één keer alle muziek op je iPhone of iPad

Heb je veel muziek lokaal opgeslagen op je iPhone of iPad en wil je hier in één keer vanaf, dan is het even zoeken hoe je dit doet. In deze tip laten we zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone muziek verwijderen: zo doe je dat

Met de komst van Apple Music slaan steeds meer mensen muziek op, zodat ze liedjes ook offline kunnen luisteren. Dat zorgt er echter wel voor dat een iOS-apparaat snel vol raakt. Dat geldt natuurlijk ook wanneer je handmatig nummers met iTunes op je device zet en ze zo luistert.

iPhone muziek verwijderen

Wil je al je muziek verwijderen, wanneer je bijvoorbeeld een tekort hebt aan opslagruimte, dan zit er in iOS een functie waarmee je dit gemakkelijk doet. Deze werkt zowel met nummers uit Apple Music als met je eigen mp3’tjes. In de stappen hieronder leggen we uit hoe het precies werkt.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad en ga naar ‘Algemeen > Gebruik’. Tik vervolgens onder het kopje ‘Opslag’ op ‘Beheer opslag’;
  2. Wacht tot de informatie is ingeladen en zoek tussen alle apps ‘Muziek’ op. Tik nu rechtsboven op ‘Wijzig’ en vervolgens op het rode icoontje aan de linkerkant. Druk op ‘Verwijder’ om het proces te voltooien.

Muziek van specifieke artiesten

Alle albums en losse nummers worden nu in één klap van je iOS-apparaat verwijderd. Denk dus goed of je je gehele collectie weg wilt doen. Als je de stappen hebt doorlopen, ben je ook echt alles kwijt.

Het is overigens ook mogelijk muziek van specifieke artiesten te verwijderen. Dit doe je door in hetzelfde scherm op ‘Wijzig’ te drukken, en vervolgens onder ‘Artiesten’ de icoontjes naast elke artiest aan te tikken. Hiermee kun je gerichter bepalen welke muziek je verwijdert.

→ In 4 stappen offline naar Apple Music luisteren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu