Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Op je iPhone led-meldingen inschakelen: zo doe je dat

Florence Peeters
20 augustus 2018, 13:38
1 min leestijd
Op je iPhone led-meldingen inschakelen: zo doe je dat

Op iPhones is een lednotificatie geen standaardoptie voor meldingen. Toch kan je het wel instellen. Wij laten zien hoe je op je iPhone led-meldingen inschakelt.

Lees verder na de advertentie.

Op je iPhone led-meldingen inschakelen

Om de iPhone ook een toegankelijke smartphone te maken voor doven en slechthorenden, heeft Apple de optie om een lednotificatie te krijgen wel toegevoegd. Wanneer je dan een melding krijgt, flitst je iPhone via de flitser van de camera achterop. Naast de flitsnotificatie, behoudt je telefoon de trilfunctie. De functie is handig wanneer je andere aanwezigen niet wil storen met geluid of gezoem in je broekzak of op tafel.

Deze manier van meldingen krijgen, zit alleen wat meer verstopt in de Instellingen-app. In deze vier stappen stel je lednotificaties in:

  1. Open Instellingen;
  2. Ga naar ‘Algemeen’ en vervolgens ‘Toegankelijkheid’;
  3. Scroll naar het kopje ‘Horen’ en tik op ‘Ledflits bij melding’;
  4. Zet de schuif op groen. Wil je ook een lednotificatie wanneer je iPhone op stil staat? Selecteer dan ook ‘Flits bij uitgeschakeld geluid’.

Felle flits

Let wel op: de ledflits is vrij fel. Het is dus vooral handig als je iPhone net wat verder weg ligt, en niet volledig in je zichtveld. Dan kan de flits namelijk best vervelend zijn voor je ogen. Bij een melding, flitst je iPhone maar een keer.

De flits blijft dus niet knipperen totdat je de melding hebt bekeken of je telefoon is ontgrendeld. Wanneer je je iPhone op tafel legt, is het daarom handig om deze met de achterkant naar boven neer te leggen. Zo loop je niet alsnog meldingen mis.

Lees meer tips voor je iPhone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu