iPhone kantelen en vergrendelen
Roel van Hout

Je iPhone vervangt in toenemende mate andere gebruiksvoorwerpen, zoals bijvoorbeeld je agenda, je notitieblok, maar ook boeken. Je zult merken dat het lezen van langere stukken tekst op je smalle iPhone scherm vermoeiend is. Gelukkig kun je het scherm van je iPhone kantelen!

iPhone kantelenHet scherm van je iPhone kantelen werkt net zo gemakkelijk als het klinkt: draai je iPhone een kwartslag, en het scherm draait mee, zowel naar links als naar rechts. Als je het scherm eenmaal gekanteld hebt, kun je het echter niet verder kantelen. Als je je iPhone ondersteboven houdt, zal het scherm niet verder draaien: de maximale draaiing beide kanten op is 90 graden.

iPhone kantelen uitschakelen

Terug kantelen gaat natuurlijk gewoon nog wel, door je iPhone weer rechtop te houden. Er zijn echter momenten waarop je liever niet wil dat het scherm kantelt – bijvoorbeeld als je in bed met je iPhone ligt. Om dat te voorkomen, swipe je het controlepaneel naar boven en tik je op het hangslotje. Als je je telefoon nu kantelt, zal het scherm rechtop blijven staan. Goed om te weten: andersom werkt deze functie niet, maar dat is ook niet nodig: immers, als je de iPhone op zijn zijkant houdt zal het scherm niet terugspringen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.