Tip: zo ruim je in een handomdraai je homescreen op
Redactie

Wanneer je je iPhone, iPad of iPod touch een tijdje gebruikt en veel apps installeert, is de kans groot dat je homescreen een grote bende van icoontjes en mappen wordt. Gelukkig er er een optie om alles in één keer op te ruimen.

iPad, iPod en iPhone homescreen opruimen

iOS heeft een standaardindeling, waarbij de belangrijkste apps als de camera, instellingen en App Store op het eerste scherm zijn te vinden. Naarmate je meer apps installeert, in mapjes zet en door elkaar husselt, kan het echter een zooitje worden. Daar heeft Apple wat op gevonden met de functie ‘Herstel beginschermindeling’. De werking van ervan spreekt voor zich en is als volgt te gebruiken:

iPhone homescreen opruimen, zo werkt het:

  • Open ‘Instellingen > Algemeen’;
  • Scrol helemaal naar beneden en druk op de optie ‘Stel opnieuw in’
  • Tik nu op ‘Herstel beginschermindeling’ en bevestig je keuze.

Als je vervolgens terugkeert naar je homescreen zul je zien dat het eerste scherm precies zo is ingedeeld als Apple het oorspronkelijk heeft neergezet. Op de andere homescreens vind je de apps die je hebt gedownload op alfabetische volgorde. Met deze instelling verwijder je dus geen apps, je verplaatst ze simpelweg naar een tweede scherm. Vervolgens kun je ze gaan indelen in mappen, een andere plek geven of juist verwijderen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.