Tip: Gezondheidsgegevens veilig overzetten naar een nieuwe iPhone

Lars Paijmans
29 november 2017, 15:10
2 min leestijd
Tip: Gezondheidsgegevens veilig overzetten naar een nieuwe iPhone

Als je overstapt op een andere iPhone of een nieuwe Apple Watch, wil je al je gezondheidsdata natuurlijk meenemen. In deze tip laten we zien hoe je dit veilig doet.

Lees verder na de advertentie.

Verlies je gezondheidsinfo niet

Of je nu overstapt naar een nieuwe iPhone of nieuwe Apple Watch: de kans is groot dat je al je verzamelde gezondheidsinfo niet wil verliezen. Als je Apples producten lang genoeg gebruikt, ontstaat er in deze app namelijk een waardevol overzicht van jouw gezondheid door de jaren heen.

Zeker als je een Apple Watch draagt is deze info relevant. Dankzij de hartslagmeter en extra nauwkeurige bewegingssensoren kun je precies zien wat je gemiddelde hartslag een jaar geleden was op een specifieke dag. Vind je het zonde om deze gegevens te verliezen bij de overstap naar een nieuwer model? Dan moet je goed opletten tijdens het overzetten.

Om je privacy te beschermen, moet je een reservekopie namelijk verplicht met encryptie beveiligen. Doe je dit niet, dan blijven je gezondheidsgegevens achter op je oude toestel. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, de makkelijkste is via iCloud, maar ook via iTunes is het mogelijk. We nemen beide hieronder met je door.

iPhone gezondheidsgegevens overzetten

1. iPhone Gezondheidsgegevens overzetten via iCloud overzetten

Als je een reservekopie van je iPhone en/of Apple Watch maakt via iCloud, ben je snel klaar. De clouddienst van Apple versleutelt alle reservekopieën namelijk automatisch met encryptie, zodat de gegevens veilig via het internet verstuurd kunnen worden. De enige voorwaarde is dat de iPhone die gekoppeld is met je Apple Watch op iOS 11 of hoger draait. Zolang je een reservekopie terugzet via iCloud, komen al je gezondheidsgegevens ook mee. In onderstaande tip lees je hoe.

Lees ook: Nieuwe iPhone gekocht? Zo zet je alle gegevens veilig over

iPhone overzetten

2. iPhone Gezondheidsgegevens overzetten via iTunes overzetten

Gebruik je iTunes voor het terugzetten van een reservekopie, dan is het belangrijk om deze te versleutelen. Dit doe je door onderstaande stappen te volgen.

  1. Koppel je iPhone met je computer;
  2. Open iTunes;
  3. Klik op het icoontje van de iPhone links bovenin beeld;
  4. Klik op ‘Overzicht’;
  5. Vink het vakje voor ‘Codeer iPhone-reservekopie’;
  6. Maak nu een reservekopie zoals je dat altijd doet.

Zodra je nu de nieuwe iPhone instelt, worden al je gezondheidsgegevens ook netjes overgezet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu