iPhone Game Center gebruiken

Roel van Hout
21 oktober 2013, 11:03
1 min leestijd
iPhone Game Center gebruiken

Game Center bestaat al sinds 2010, maar wat kun je er eigenlijk mee? Hieronder leggen we het een en ander uit over het gebruiken van het iPhone Game Center.

Lees verder na de advertentie.

iPhone game center

Het iPhone Game Center dient meerdere doelen. Ten eerste, en als belangrijkste, is het een sociaal netwerk: door vrienden te worden met andere spelers kun je spellen tegen elkaar spelen – mits je natuurlijk allebei die specifieke iOS game hebt geïnstalleerd en het spel multiplayer ondersteunt. Als dat het geval is, kun je vanuit de app een multiplayer potje beginnen: je wordt dan doorgestuurd naar Game Center, waar je een tegenspeler kiest.

Ook kun je elkaar ‘uitdagen’ via Game Center: als je een bepaalde score hebt gehaald in een spel, kun je via Game Center één van je contacten uitdagen om het beter te doen. Dit doe je door op één van je ‘achievements’ te tikken.

iPhone Game Center achievements

Een ‘achievement’ krijg je als je in een spel een bepaald level haalt, een bepaalde score haalt, of iets anders volbrengt: achievements verschillen per spel. Zo krijg je in bijvoorbeeld Rayman Jungle Run een achievement als je in één level 20 keer opnieuw moet beginnen.

Categorie: Overig

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's