iPhone fotostream instellen

Roel van Hout
17 oktober 2013, 10:50
1 min leestijd
iPhone fotostream instellen

Je zult vast wel eens in je filmrol onderaan de ‘fotostream’ gezien hebben. Fotostream is een handige manier om samen foto’s te delen, of je eigen foto’s via meerdere iOS apparaten beschikbaar te maken.

Lees verder na de advertentie.

iphone fotostream instellen

In deze tip leggen we je uit wat je allemaal met een fotostream kan en hoe een iPhone fotostream instellen in zijn werk gaat.

iPhone fotostream instellen

Om gebruik te maken van fotostream, moet je het eerst inschakelen. Ga daarvoor naar Instellingen, Foto’s en camera en vink zowel Mijn fotostream als Fotodeling aan.

Ga vervolgens terug naar je filmrol, en naar de zojuist verschenen tab Fotostream. Om een fotostream te maken die voor jou en één ander persoon zichtbaar is, tik je op het plusje links bovenin het beeld.

iphone fotostream instellen 2

Vervolgens selecteer je een contactpersoon met een iPhone of iPad, geef je de fotostream een naam en bepaal je wie de fotostream mogen zien. Ons advies: houd het voor de zekerheid privé.

Als je vervolgens een foto neemt, deel je hem via de deelknop en kies je voor iCloud. Daarna kun je de fotostream kiezen met welke je de foto wil delen. Vervolgens zal de persoon aan de andere kant een foto ontvangen.

Fotostream is ook te gebruiken om je eigen foto’s in iCloud op te slaan. Als je dit hebt aangevinkt, zullen alle foto’s die je neemt automatisch naar iCloud worden geüpload.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu