In 4 stappen fotoalbums op je iPhone opruimen met Cleen

Wouter Nijsen
19 maart 2015, 19:04
2 min leestijd
In 4 stappen fotoalbums op je iPhone opruimen met Cleen

Het is behoorlijk saai en tijdrovend om alle overbodige foto’s op je iPhone na te lopen en te verwijderen. We laten zien hoe dit een stuk gemakkelijker en sneller gaat.

Lees verder na de advertentie.

iPhone fotoalbums opruimen doe je zo

De meeste iPhone-gebruikers zijn dagelijks in de weer met hun camera, maar ontvangen daarnaast veel foto’s via WhatsApp en sociale netwerken. Deze kiekjes worden allemaal bewaard op je toestel en na verloop van tijd barst je collectie uit zijn voegen. Het gevolg: een tekort aan opslagruimte en een iOS-toestel dat steeds trager wordt.

Het opruimen van de fotoalbums op je iPhone is helaas een saaie en tijdrovende taak. Gelukkig zijn er verschillende apps beschikbaar waarmee je dit proces versnelt en leuker maakt. Een voorbeeld van Cleen, een app die eind vorig jaar in de App Store verscheen en sindsdien doorlopend werd geüpdatet.

iPhone fotoalbums opruimen

Met Cleen verwijder je snel overbodige foto’s op een Tinder-achtige manier. Veeg naar boven om een kiekje te favoriten (ofwel bewaren), of naar onder om ‘m te verwijderen. Door de de volgende vier stappen te doorlopen, ben je in een aantal minuten van een groot aantal foto’s af.

  1. Download en installeer Cleen op je iPhone (via onderstaande link);
  2. Start de app en geef de app toegang tot je fotoalbums;
  3. Veeg naar boven of beneden om foto’s te bewaren of verwijderen;
  4. Wanneer je klaar bent, tik je linksonder op ‘Trash’ en vervolgens rechtsboven op ‘Delete All’.

Weet je even niet wat je met een foto wil, dan is het handig om naar links te vegen. Zo stel je de beslissing nog even uit en kun je er later op terugkomen. Dit doe je overigens door bovenin de app op ‘Later’ te tikken.

Cleen downloaden

Cleen vereist iOS 8, is 6,8MB groot en gratis via onderstaande link te downloaden. De app bevat verder geen vervelende in-app aankopen en werd een tijdje geleden geoptimaliseerd voor de iPhone 6 en 6 Plus.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu