Met deze 18 apps en accessoires maak je je iPhone festivalproof

Rutger Otto
5 juni 2014, 19:33
4 min leestijd
Met deze 18 apps en accessoires maak je je iPhone festivalproof

Het festivalseizoen is inmiddels losgebarsten. Dit weekend is Pinkpop, misschien wel het grootste en meest toegankelijke festival, aan de beurt. Ga je een paar dagen muziek luisteren en feest vieren, dan zijn een goede tent en luchtbed het belangrijkst, maar met deze apps en accessoires maak je ook je iPhone festival proof!

Lees verder na de advertentie.

Bescherm je iPhone met een hoesje

Een festival is niet alleen een aanslag op je rust, maar ook op je telefoon. Tijdens het springen kan je iPhone uit je broekzak vliegen en op de grond kunnen stuiteren. Of je iPhone zou krassen kunnen oplopen als hij in je tent ligt tussen al je spullen. Een goed hoesje is dus geen overbodige luxe.

Je kunt verschillende hoesjes overwegen. Het meest simpele hoesje zonder poespas is een flexibele casing die tegen een stootje kan. Daarnaast is het belangrijk dat het scherm goed beschermd is. Neem dus een hoesje dat ook de voorkant beschermt, bijvoorbeeld met een klepje of kies voor een sleeve. Een extra beschermfolie voor over je scherm is eveneens een optie.

Wil je naast bescherming ook een lange accuduur, dan kun je kiezen om een hoesje te nemen die tegelijk als oplader dient. Mocht het écht slecht weer worden, dan kun je er zelfs voor kiezen om een hoesje te gebruiken dat je iPhone waterdicht houdt. Deze zijn natuurlijk ook geschikt voor periodes waarin het zo warm en droog is, dat er stof in je toestel kan komen.

iPhoned adviseert:

Neem een extra oplader mee

iphone festival mophie

iPhones hebben het zwaar op festivals. Bij normaal gebruik is de accu na een dag (ver) leeg, en dan moet je nog twee dagen. Om dat probleem te verhelpen, kun je een externe batterij meenemen. Hoe vaak je de iPhone daarmee nog extra kunt opladen, ligt aan het aantal mAh van de externe accu. Een iPhone 4S heeft een accu van 1430 mAh, de iPhone 5 heeft er een van 1440 mAh, de iPhone 5C heeft 1507 mAh en de iPhone 5S 1570 mAh. Met een externe accu van zo’n 5000 mAh zit je dus voor een paar dagen wel goed.

iPhoned adviseert:

Mobiele speakers

iPhone speaker

Voordat het festivalterrein opent óf voor het slapengaan nog even rustig muziek luisteren op de camping? Dan heb je natuurlijk een mobiele speaker nodig. Van belang is dat hij gemakkelijk is mee te nemen, werkt via bluetooth (low energy) of vaste aansluiting en dat de batterij lang genoeg meegaat. Onderstaande speakers voldoen in ieder geval aan die eisen en er komt nog een goed geluid uit ook.

iPhoned adviseert:

De beste festival apps

iphone festival

Op het festivalterrein komen verschillende apps van pas. Wat als de hoofdact een gevoelig nummer inzet, terwijl de zon steeds verder de horizon in zakt? Dan haal jij je iPhone uit je zak en open je een aansteker-app, die je langzaam boven je hoofd beweegt. Ben je onderweg naar de afterparty al je vrienden kwijt, dan kun je precieze locaties doorsturen via WhatsApp Messenger. Heeft iedereen in je vriendengroep een iPhone, dan is Zoek mijn vrienden misschien een nog betere oplossing.

Eenmaal uit gefeest kun je misschien je tent niet meer vinden op de camping. Ook daarvoor heb je apps, bijvoorbeeld Waar’s m’n tent. Om je nek niet te breken over scheerlijntjes kun je de zaklamp-functie van iOS 7 gebruiken.

Om het programma van de dag te bekijken, kun je het beste de officiële app van het festival downloaden. Daar staat altijd een blokkenschema in dat offline te bekijken is. Wil je weten of je de komende uren een poncho aan moet trekken, dan is Buienalarm een uitkomst. Kun je meteen zien hoe hard en hoe lang het gaat regenen. Andersom moet je ook goed opletten dat je niet verbrandt, de KWF Zonkracht-app helpt je daarbij.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu