Tip: zo verberg je het dock op je iPhone

Rick van der Veer
6 februari 2017, 16:59
2 min leestijd
Tip: zo verberg je het dock op je iPhone

Het verbergen van de dock op je iPhone is technisch gezien niet mogelijk. Met een trucje kun je tóch er voor zorgen dat de dock verdwijnt. iPhoned laat je zien hoe de iPhone dock verbergen werkt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone dock verbergen: zo doe je dat

Via de instellingen van je iPhone kun je je dock niet onzichtbaar maken. Het is dan ook een veelgehoorde suggestie om de dock aanpasbaar te maken, maar tot dusver is er nog geen officiële methode voor.

Door een specifieke methode te gebruiken, kun je toch je dock onzichtbaar maken. Hiervoor moet je een speciale achtergrond instellen op je iPhone, waarna je dock verdwijnt. Deze achtergronden kun je vinden op een Japanse website, waar je uit verschillende afbeeldingen kunt kiezen met het gewenste effect.

Zo verberg je de dock op je iPhone

  1. Kies en bewaar een achtergrond op deze webpagina. Alle achtergronden die je daar vindt verbergen de dock automatisch. In sommige gevallen moet je perspectief aan of uit zetten: dit staat bij de afbeelding vermeld;
  2. Open de afbeelding via je Foto’s-app;
  3. Tik op de Delen-knop en stel de afbeelding in als achtergrond, rekening houdende met de perspectiefinstelling;
  4. Als het goed is kun je nu de dock niet meer zien, net zoals op onderstaande afbeelding.

Een kleine iOS-fout

De manier waarop de truc werkt hangt samen met een kleine fout in iOS. De kleuren die in iedere achtergrond worden gebruikt zijn op zo’n manier samengesteld dat ze de kleuren van de dock tegengaan. Doordat ze elkaar tegenwerken verschijnt er uiteindelijk niets in de achtergrond. Totdat Apple dit probleem verhelpt met een iOS-update kun je op deze manier de dock blijven verbergen. Je moet er alleen mee leven dat je geen eigen afbeelding kan kiezen voor je achtergrond.

→ Meer lezen? Check dan de overzichtspagina met veel meer handige iPhone tips & tricks!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu