9 apps en tips voor een beregezellige dierendag

Dilara Isik
4 oktober 2019, 13:02
4 min leestijd
9 apps en tips voor een beregezellige dierendag

Het is dierendag! Vandaag staan onze harige vrienden extra in het zonnetje. Met deze apps en tips geniet je vandaag extra van dierendag.

Lees verder na de advertentie.

Dieren-apps voor iOS

Een huisdier verzorgen vergt iedere dag veel liefde en aandacht, maar vandaag staan ze even extra in het zonnetje. Speciaal voor alle viervoeters, gevleugelde maatjes en andere huisdieren laten we de beste apps zien, en zetten we een aantal leuke tips op een rijtje om vandaag leuke foto’s te maken.

1. Lonely Cat Toy

Is je kat uitgekeken op zijn speeltjes of heb je geen ruimte voor een kattenspeelparadijs? Leg dan eens Lonely Cat Toy voor zijn snoet. In deze kattengame beweegt er een vis, vogel, vlinder of muis over het scherm. Aan de poes om deze zo vaak mogelijk te vangen.

Extra handig als je een iPad hebt, want met een groter scherm maakt je kat meer kans. Wanneer je liever geen krassen op je apparaat hebt, is het handig om eerst een screenprotector op je scherm te plakken.

Lonely Cat Toy - Fun Toy for Cats

Relax My Dog Ltd

Gratis via App Store

2. Tractive Dog Walk

De hond uitlaten moet natuurlijk iedere dag gebeuren, maar je trouwe viervoeter verdient op dierendag een extra lange ronde! Met de app Tractive Dog Walk houd je bij welke route je wandelt en zie je hoeveel beweging je hond krijgt.

Daarnaast is het mogelijk om foto’s te maken en te koppelen aan bepaalde wandelingen. Vervolgens deel je deze gemakkelijk met vrienden. Extra handig is de mogelijkheid om bij te houden waar je hond zijn behoefte doet. Zo weet je steeds beter waar je tijdens het uitlaten een sanitaire stop moet maken.

Tractive Dog Walk

Tractive

Gratis via App Store

3. Dogo

Wil je je hond graag trainen, maar weet je niet goed hoe je dat moet doen? Daar helpt de Dogo-app je een handje mee! Hiermee leer je meer dan 70 verschillende trucjes aan je hond. Met de ingebouwde clicker train je je hond ook nog op een positieve manier.

Er zijn 60 verschillende trainingssessies met stap-voor-stap instructies, waardoor je nu super makkelijk traint. Leuk voor jou als je hond goed luistert, en je hond wordt er ook blij van! Ook handig: als je vragen hebt over de training, neem je in de app makkelijk contact op met de experts.

Dogo: Hondentraining & Klikker

Dogo App GmbH

Gratis via App Store

4. Ik Zoek Baas

Wanneer je geen huisdier hebt, maar dat wel zou willen: ga naar het dierenasiel. De Dierenbescherming is inmiddels gestopt met de app Ik Zoek Baas, maar heeft deze wel vervangen door een goed werkende mobiele site.

Duizenden asieldieren wachten op een baasje. Alle dieren verdienen een (nieuw) thuis, en om die reden zet de Dierenbescherming op deze website steeds allerlei dieren in het zonnetje. De dieren zitten in dierenasielen verspreid over het land. Daarnaast is het mogelijk om in het volledige aanbod te zoeken naar het soort huisdier dat jij wil. Filter hierbij op afstand, ras en leeftijd.

Ook leuk: op de site scroll je door alle succesverhalen van geplaatste dieren die een nieuw baasje hebben gevonden.

Zo maak je de perfecte foto van je huisdier

1. Schakel Live Foto in

Wanneer je met de Live Foto-functie fotografeert, schiet je iPhone ook voor en na de daadwerkelijke foto al beeld. Zodra je erna de foto bewerkt, kun je kiezen welk moment het beste is. Hierdoor voorkom je dat je steeds een foto maakt wanneer je huisdier net zijn ogen sluit, en scheelt het heel wat tijd voordat je het gewilde plaatje hebt.

2. Gebruik de Burst-modus

Wanneer je huisdier niet stil blijft zitten, kan het lastig zijn om de perfecte foto te schieten. Gebruik in zo’n geval de Burst-modus. Door de sluiterknop ingedrukt te houden, schiet je iPhone tientallen foto’s achter elkaar. In het scherm zie je een teller van hoeveel foto’s er gemaakt zijn. Ga hierna in je album naar de fotoburst en tik op ‘Selecteer’. Hier kun je de beste shots kiezen en de anderen meteen verwijderen.

3. Actie? Film in slowmotion

Is je hamster druk aan rennen in zijn rad, of grijpt je hond tijdens het uitlaten zijn bal steeds uit de lucht? Probeer eens in de slowmotion-modus te filmen. Doordat je zo extra goed de actie van je huisdier ziet, levert het vaak indrukwekkende beelden op.

4. Fotografeer in Portretmodus

Wanneer je een iPhone hebt die de Portretmodus ondersteunt, zoals de nieuwe iPhone 11, schiet je ook van dieren de mooiste plaatjes. Door het bokeh-effect waarmee de achtergrond wazig wordt, maak je met gemak foto’s die aan de wand kunnen. Probeer hierbij vooral te focussen op de ogen; deze springen er met dit effect het beste uit.

5. Snel zoeken in Foto’s

Iedere dierenliefhebber heeft ongetwijfeld eindeloos veel foto’s van zijn of haar huisdier. Om snel een overzicht te krijgen van alle foto’s, komt de slimmere zoekfunctie in de Foto’s-app in iOS 13 goed van pas. Geef als zoekopdracht ‘kat’, ‘vogel’, ‘cavia’ of ‘hond’ en je krijgt alle foto’s met dat dier erop te zien.

Lees meer foto en video-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu