9 apps en tips voor een beregezellige dierendag
Florence Peeters

Het is dierendag! Vandaag staan onze harige vrienden extra in het zonnetje. Met deze apps en tips geniet je vandaag extra van dierendag.

Dieren-apps voor iOS

Een huisdier verzorgen vergt iedere dag veel liefde en aandacht, maar vandaag staan ze even extra in het zonnetje. Speciaal voor alle viervoeters, gevleugelde maatjes en andere huisdieren laten we de beste apps zien, en zetten we een aantal leuke tips op een rijtje om vandaag leuke foto’s te maken.

1. Cat Alone 2

Is je kat uitgekeken op zijn speeltjes of heb je geen ruimte voor een kattenspeelparadijs? Leg dan eens Cat Alone 2 voor zijn snoet. In deze kattengame beweegt er een veer, spin, waterdruppel of muis over het scherm. Aan de poes om deze zo vaak mogelijk te vangen.

Extra handig als je een iPad hebt, want met een groter scherm maakt je kat meer kans. Wanneer je liever geen krassen op je apparaat hebt, is het handig om eerst een screenprotector op je scherm te plakken.

CAT ALONE 2 - Cat Toy

GALBRO INC.

€ 1,09 via App Store

2. Tractive Dog Walk

De hond uitlaten moet natuurlijk iedere dag gebeuren, maar je trouwe viervoeter verdient op dierendag een extra lange ronde! Met de app Tractive Dog Walk houd je bij welke route je wandelt en zie je hoeveel beweging je hond krijgt.

Daarnaast is het mogelijk om foto’s te maken en te koppelen aan bepaalde wandelingen. Vervolgens deel je deze gemakkelijk met vrienden. Extra handig is de mogelijkheid om bij te houden waar je hond zijn behoefte doet. Zo weet je steeds beter waar je tijdens het uitlaten een sanitaire stop moet maken.

Tractive Dog Walk

Tractive

9 (43 reviews)
Gratis via App Store

3. EHBO voor Kat en Hond

Deze app komt niet alleen van pas op dierendag, maar is altijd nuttig om op je iPhone te hebben. Wanneer jouw kat of hond gewond is geraakt, weet je dankzij deze app welke eerste hulp je moet bieden. Er zijn ruim honderd onderwerpen te vinden met een uitgebreide omschrijving van diverse situaties. Zo weet je hoe je vergiftiging herkent, of wat het belangrijkste is om te doen bij een aanrijding of wond.

Ook zijn verschillende noodnummers in de EHBO-app te vinden en vind je via een locator snel de dichtstbijzijnde dierenarts. Hier neem je vervolgens gemakkelijk via de app contact mee op. Voeg in de applicatie je huisdieren toe met alle beschikbare medische gegevens. Wanneer je dan naar een dierenpraktijk moet waar ze onbekend zijn, heb je alle benodigde informatie vast op een rijtje.

EHBO voor Kat en Hond

Royal Canin Nederland

2 (1 reviews)
Gratis via App Store

4. Ik Zoek Baas

Wanneer je geen huisdier hebt, maar dat wel zou willen: ga naar het dierenasiel. De Dierenbescherming is inmiddels gestopt met de app Ik Zoek Baas, maar heeft deze wel vervangen door een goed werkende mobiele site.

Duizenden asieldieren wachten op een baasje. Alle dieren verdienen een (nieuw) thuis, en om die reden zet de Dierenbescherming op deze website steeds allerlei dieren in het zonnetje. De dieren zitten in dierenasielen verspreid over het land. Daarnaast is het mogelijk om in het volledige aanbod te zoeken naar het soort huisdier dat jij wilt. Filter hierbij op afstand, ras en leeftijd.

Ook leuk: op de site scroll je door alle succesverhalen van geplaatste dieren die een nieuw baasje hebben gevonden.

Zo maak je de perfecte foto van je huisdier

1. Schakel Live Foto in

Wanneer je met de Live Foto-functie fotografeert, schiet je iPhone ook voor en na de daadwerkelijke foto al beeld. Zodra je erna de foto bewerkt, kun je kiezen welk moment het beste is. Hierdoor voorkom je dat je steeds een foto maakt wanneer je huisdier net zijn ogen sluit, en scheelt het heel wat tijd voordat je het gewilde plaatje hebt.

2. Gebruik de Burst-modus

Wanneer je huisdier niet stil blijft zitten, kan het lastig zijn om de perfecte foto te schieten. Gebruik in zo’n geval de Burst-modus. Door de sluiterknop ingedrukt te houden, schiet je iPhone tientallen foto’s achter elkaar. In het scherm zie je een teller van hoeveel foto’s er gemaakt zijn. Ga hierna in je album naar de fotoburst en tik op ‘Selecteer’. Hier kun je de beste shots kiezen en de anderen meteen verwijderen.

3. Actie? Film in slowmotion

Is je hamster druk aan rennen in zijn rad, of grijpt je hond tijdens het uitlaten zijn bal steeds uit de lucht? Probeer eens in de slowmotion-modus te filmen. Doordat je zo extra goed de actie van je huisdier ziet, levert het vaak indrukwekkende beelden op.

4. Fotografeer in Portretmodus

Wanneer je een iPhone hebt die de Portretmodus ondersteunt, zoals de nieuwe iPhone XS, schiet je ook van dieren de mooiste plaatjes. Door het bokeh-effect waarmee de achtergrond wazig wordt, maak je met gemak foto’s die aan de wand kunnen. Probeer hierbij vooral te focussen op de ogen, deze springen er met dit effect het beste uit.

5. Snel zoeken in Foto’s

Iedere dierenliefhebber heeft ongetwijfeld eindeloos veel foto’s van zijn of haar huisdier. Om snel een overzicht te krijgen van alle foto’s, komt de slimmere zoekfunctie in de Foto’s-app in iOS 12 goed van pas. Geef als zoekopdracht ‘kat’, ‘vogel’, ‘cavia’ of ‘hond’ en je krijgt alle foto’s met dat dier erop te zien.

Lees meer foto en video-tips

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.