iPhone DFU modus inschakelen in 5 makkelijke stappen
Roel van Hout

Er zijn verschillende redenen om de iPhone DFU modus in te schakelen. Een van de voornaamste redenen is om je iPhone te jailbreaken. In de recoverymodus kan er handmatig een firmware upgrade of recovery gedaan worden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone DFU modusDe DFU modus is wat gespecialiseerder dan de recoverymodus. In de iPhone DFU modus wordt de zogeheten bootloader (of preloader) omzeild, wat het mogelijk maakt om een firmware versie naar keuze terug te zetten.

Stappenplan: iPhone DFU modus inschakelen

  1. Sluit je toestel aan op een computer, en zet iTunes aan.
  2. Zet het toestel uit door de aan/uitschakelaar bovenop het toestel ingedrukt te houden, en te sliden om te bevestigen.
  3. Wanneer het toestel helemaal uitgeschakeld is, houd je de homeknop en uit aan schakelaar ingedrukt.
  4. Laat na exact 10 seconden de aan uit schakelaar los, terwijl de homeknop ingedrukt blijft.
  5. iTunes zal de onderstaande melding weergeven:

iphone dfu modus

Het scherm van de iPhone zal zwart blijven terwijl iTunes de melding geeft dat de iPhone nu in DFU modus staat, ook al geeft iTunes aan dat het om herstelmodus gaat. Wanneer de iPhone wel aan gaat, zal waarschijnlijk de aan/uitschakelaar iets te lang zijn ingedrukt bij stap 3 of 4. De iPhone zal dan in herstelmodus staan: probeer het opnieuw.

→ Op zoek naar meer handige trucs? Check ons overzicht met iPhone tips!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.