Tip: 3 manieren om snel je iPhone-contacten op te schonen

Florence Peeters
7 september 2018, 19:20
2 min leestijd
Tip: 3 manieren om snel je iPhone-contacten op te schonen

Loopt jouw contactenlijst over met nummers en namen en wil je orde in de chaos scheppen? We geven je drie tips om je iPhone-contacten snel op te schonen.

Je iPhone-contacten opschonen doe je zo

Over de jaren heen verzamel je veel nummers, e-mailadressen en meer van mensen. Vervelend als je die ene persoon eens wil bellen, maar het een hele tijd kost voordat je hem of haar hebt gevonden. Om het overzicht in je contactenlijst te behouden, is het daarom handig om af en toe je contacten op te schonen.

1. Sorteer je contacten

Het kan al een stuk overzichtelijker voelen wanneer je contactenlijst gesorteerd is zoals jij dat wil. Zoek je bijvoorbeeld vaak op achternaam? Dan is het misschien handig om je contacten met de achternaam eerst te tonen. Fijn is dat je zowel kan instellen hoe je wil dat contacten getoond, als hoe ze gesorteerd worden.

In de volgende vier stappen pas je de sorteer- en toonvolgorde aan van je iPhone-contacten:

  1. Open Instellingen;
  2. Ga naar het menu ‘Contacten’;
  3. Druk op ‘Sorteer’ en selecteer hoe je contanten geselecteerd wil hebben;
  4. Druk op ‘Geef weer’ om te selecteren hoe contacten weergegeven moeten worden.

2. Voeg dubbele contacten samen

Het kan zijn dat je dubbele contacten in je lijst hebt staan. Dit gebeurt wanneer je bijvoorbeeld diensten als Gmail of Outlook aan je contacten hebt gekoppeld. Dubbele contacten zijn gelukkig makkelijk samen te voegen.

→ Lees verder: In 4 stappen dubbele contacten verwijderen van je iPhone

3. Verwijder oude contacten

Cinder is het Tinder voor contacten. De app is bedoeld om kritisch door je contacten te lopen en diegene te verwijderen waar je niks meer mee doet. Cinder verzamelt al je contacten en presenteert ze vervolgens één voor één aan je. Net zoals op Tinder swipe je dan naar links om een contact te verwijderen, en naar rechts om het te behouden.

Wanneer je contacten verwijdert, is dat permanent. Gelukkig heeft Cinder een prullenbak waar alle contacten die je naar links hebt geswipet staan. Nadat je door al je contacten heen bent gelopen, kun je hierin nogmaals checken of je die nummers daadwerkelijk wil verwijderen.

Op deze manier hoef je niet eindeloos door een lange lijst te scrollen om te zoeken naar overbodige contacten. Met Cinder hou je het overzicht en door het Tinder-uiterlijk is het opschonen ook nog best vermakelijk.

Cinder - Clean Your Contacts

Haven Barnes

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Cyber Monday