Deze iPhone-belfunctie voorkomt irritaties (en had je eerder willen weten)

Piet-Jan Lentjes
4 juli 2022, 11:40
2 min leestijd
Deze iPhone-belfunctie voorkomt irritaties (en had je eerder willen weten)

Je iPhone heeft een handige belfunctie waarmee je nooit meer hoeft te wachten bij keuzemenu’s van bijvoorbeeld klantenservices. Hoe je dat precies doet, vertelt iPhoned je!

Lees verder na de advertentie.

Geheime belfunctie op iPhone: nooit meer wachten

Ben je het ook zo zat om elke keer terecht te komen in een superlang en vervelend keuzemenu als je de klantenservice belt? Je moet dan eerst meerdere menu-opties kiezen voordat je eindelijk iemand te spreken krijgt. Daar komt nu een eind aan, want met je iPhone kan je deze vervelende keuzemenu’s makkelijk omzeilen.

Om het keuzemenu te omzeilen moet je wel weten welke keuzes je precies moet maken. Daarom moet je eerst een keer bellen om erachter te komen welke nummer je precies moet indrukken. Vaak kies je eerst een nummer om aan te geven waarvoor je belt en moet je vervolgens nog een aantal opties doorlopen voordat je de mogelijkheid krijgt om een persoon te spreken.

iPhone codes bellen

Schrijf daarom de keuzes die je moeten maken op als cijferreeks (bijvoorbeeld 1, 4, 3, 4). Daarna kun je een speciaal contact maken in je iPhone. Bel je dat nieuwe contact dan zal je iPhone voortaan automatisch de menukeuzes voor je maken.

iPhone belfunctie: keuzemenu’s automatisch doorlopen

  1. Maak een nieuwe contact op je iPhone, door de ‘Contacten’-app te openen en op het plusteken te tikken;

  2. Geef het nieuwe contact een naam;

  3. Voeg het telefoonnummer toe;

  4. Kies voor de ‘+*#’-toets;

  5. Tik op ‘pauzeer’ en typ het eerste nummer dat je het opgeschreven;

  6. Tik wederom op pauzeer, vul het volgende nummer van het keuzemenu in en herhaal deze stap tot je alle nummers hebt gehad;

  7. Tik op ‘Gereed’ en het contact is klaar voor gebruik.

Geheime belcodes op iPhone: zo werkt het

De functie maakt gebruik van een aantal speciale tekens. Deze speciale tekens zaten al in de oude modems die vroeger gebruikt werden om in te bellen op internet. Wanneer je op de knop ‘pauzeer’ tikt, voegt je iPhone een komma (‘,’) toe aan het telefoonnummer.

Dit teken gebruik je iPhone (en elke andere smartphone) om een paar seconden te wachten voordat het volgende nummer ingedrukt wordt. Het is ook mogelijk om meerdere komma’s achter elkaar te plaatsen, om zo langer te wachten. Je kunt deze belfunctie dan op je iPhone gebruiken om de keuzemenu’s van onder andere klantenservices te omzeilen.

Lees meer: coole en verborgen codes voor je iPhone: ken jij ze al?

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu