iPhone voor beginners

Roel van Hout
17 oktober 2013, 13:41
2 min leestijd
iPhone voor beginners

Daar ligt hij dan voor je, je nieuwe iPhone. Aangezien het bij Apple om ontdekken draait, is het bepaald niet scheutig met bijgeleverde instructies. Wij hebben een aantal handige tips voor je op rij gezet waarmee je in een handomdraai je iPhone kan gaan instellen.

Lees verder na de advertentie.

Simkaart plaatsen

Zonder simkaart kun je niet bellen, dus zorg ervoor dat je die, vóórdat je de telefoon inschakelt, in je iPhone stopt. Kijk vooral even naar onze tips over de iPhone simkaart plaatsen. Als het plaatsen is gelukt, kun je de telefoon aanzetten door de knop aan de bovenkant ingedrukt te houden.

iphone voor beginners 1

Contactpersonen importeren

Als je de eerste stappen, die Apple je bij de eerste keer opstarten vraagt door te lopen, hebt voltooid, wil je waarschijnlijk wat oude simcontacten importeren.  Zorg er dan natuurlijk wel voor, nog op je vorige telefoon, dat je alle contacten naar je simkaart hebt gekopieerd. Je iPhone kan natuurlijk ook je contacten uit de iCloud halen of bijvoorbeeld via je Gmail account.

Voicemail instellen

Als je de simcontacten op je iPhone hebt gezet, is de volgende stap je iPhone voicemail instellen: je wilt immers wel dat mensen een boodschap kunnen achterlaten als je niet op kunt nemen.

iphone voor beginners 2

Wachtwoord instellen

De volgende stap is het instellen van een wachtwoord. Je wil niet dat jan en alleman in je iPhone kunt kijken als je die even ergens neerlegt. Kijk even hoe hoe het iPhone wachtwoord instellen werkt.

iPhone voor beginners: apps

Goed, de basiszaken zijn allemaal geregeld: nu wil je natuurlijk de honderdduizenden apps die op je iPhone werken, gaan proberen. Daar helpen we je op iPhoned ook graag bij.

iphone voor beginners 3

Apps downloaden zonder creditcard

De App Store loopt over van de gratis apps, die je gemakkelijk kunt downloaden. Lees hier hoe je een App Store account aanmaakt, zodat je eventueel iPhone apps downloaden zonder creditcard mogelijk kunt maken.

Top 50 gratis en betaalde applicaties

De beste gratis en betaalde iPhone apps van dit moment hebben we voor je op een rij gezet. Deze lijst wordt dagelijks geactualiseerd en geeft een overzicht van de applicaties die op dit moment het meest populair zijn en het vaakst worden gedownload.

iphone voor beginners 4

Applicaties indelen

Als je flink aan het downloaden slaat, zul je merken dat je scherm al gauw onoverzichtelijk wordt. Om te voorkomen dat je straks je apps kwijt bent, lees je hier uitgebreid hoe een iPhone app in mappen zetten werkt. Hoe het verwijderen en afsluiten van apps van werkt, zijn de moeite van het doornemen ook zeker waard.

Meer tips?

Lees de iPhone startersgids!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu