4 tips om je iPhone batterij op reis te sparen

Roel van Hout
9 juni 2013, 20:02
2 min leestijd
4 tips om je iPhone batterij op reis te sparen

Hoera, bijna zomer! Dat betekent lekker op reis, nieuwe plekken verkennen. In de meeste gevallen ben je niet de hele tijd in de buurt van een stopcontact. Daarom hierbij 4 tips om je iPhone batterij te sparen, zodat je er zo lang mogelijk mee kan doen.

Lees verder na de advertentie.

Helderheid laag zetten

Helderheid

Tip 1: zorg ervoor dat de helderheid van je telefoon niet te hoog staat! Enkel in de volle zon zul je de achtergrondverlichting op zijn hoogst moeten zetten. In alle andere gevallen volstaat het om de helderheid op 50procent, of liever nog lager, te zetten.

Het menu hiervoor vind je onder ‘instellingen’ > ‘helderheid en achtergrond’. Apple raadt zelf aan om daar te kiezen voor ‘pas automatisch aan’. Je iPhone schat daardoor zelf in hoe helder het scherm moet zijn. De ervaring leert echter dat in de meeste gevallen het scherm toch nog te helder zal blijven.

Draadloze verbindingen uitschakelen

Mobiel netwerk

Tip 2: schakel draadloze verbindingen die je niet gebruikt, uit! Zolang je niet in de buurt van wifi bent blijft je iPhone namelijk naar hotspots zoeken. Dat kost veel energie. Hetzelfde geldt voor bluetooth. Schakel – als je in Nederland bent, anders had je dat natuurlijk al gedaan – ook je mobiele data en 3G uit.

De menu’s hiervoor vind je onder ‘instellingen’ > ‘bluetooth’, ‘instellingen’ > ‘Wi-Fi’, ‘instellingen ‘ > ‘algemeen’ > ‘mobiel netwerk’.

Locatievoorzieningen uitschakelen

Locatievoorzieningen

Tip 3: schakel locatievoorzieningen uit! Veel apps maken gebruik van deze instelling – van Facebook en Twitter tot je kaarten-apps – maar ze kosten veel batterij. Op de achtergrond zijn deze apps namelijk constant je huidige locatie aan het bijwerken.

Het menu hiervoor vind je onder ‘instellingen’ > ‘privacy’ > ‘locatievoorzieningen’. Het is ook mogelijk om daar per app het gebruik van locatieservices te beperken, maar voor de meeste winst kun je ze het beste allemaal in één keer uitschakelen.

Pushnotificaties uitschakelen

Tip 4: schakel je pushnotificaties uit! Op vakantie ben je, als het goed is, toch al niet heel erg met je telefoon bezig, maar juist met je omgeving. Constante meldingen van je iPhone zijn dan niet alleen vervelend, maar kosten ook nog eens veel energie.

Het menu hiervoor vind je onder ‘instellingen’ > ‘berichtgeving’. Daar kun je per app bepalen op welke manier je meldingen krijgt, dus ze ook per app uitschakelen. Dit kan ook allemaal in één keer, bij ‘instellingen’ > ‘niet storen’. Deze laatste manier voorkomt echter alleen dat je telefoon piept of trilt, maar zet de meldingen niet geheel uit. Hopelijk weet je op bovenstaande manieren de gebruiksduur van je telefoon te verlengen!

→ Lees meer over iPhone reis-apps!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's