Op achtergrond verversende iPhone-apps aan- of uitzetten

Gijs Ettes
17 oktober 2013, 17:13
1 min leestijd
Op achtergrond verversende iPhone-apps aan- of uitzetten

Sinds iOS 7 is het mogelijk om apps in de achtergrond bij te laten werken. In deze tip laten we je zien hoe iPhone apps verversen werkt en waarmee je rekening moet houden!

Lees verder na de advertentie.

iPhone apps verversen

Misschien zul je er zelf geen last van ondervinden, maar je hebt het ongetwijfeld gemerkt: tot iOS 7 moesten alle apps eerst bijwerken voordat je ze kon gebruiken, wanneer je ze aantikte. In iOS 7 heeft Apple echter functionaliteit ingebouwd die ervoor zorgt dat apps ook kunnen worden bijgewerkt als je ze niet gebruikt. Zo zijn apps die dit ondersteunen altijd gebruiksklaar wanneer je ze nodig hebt.

Een mooi voorbeeld hiervan is de later lezen-app Pocket. Als je artikelen opslaat, hoef je niet te wachten tot Pocket ze allemaal geladen heeft, maar kun je ze meteen lezen als je de app laadt. Maar ook populaire apps als Gmail, Instagram, Runkeeper en WhatsApp kunnen van de functionaliteit gebruikmaken.

Zo schakel je iPhone apps verversen in

Je vraagt je vast of hoe je kunt bepalen welke apps op de achtergrond mogen vernieuwen. Hiervoor ga je naar ‘Instellingen > Algemeen > Ververs apps op achtergrond’. In het scherm dat je voor je ziet, kun je precies aanvinken welke apps zich wel en niet mogen verversen. Het aanbod apps dat dit kan, wordt overigens steeds groter.

Houd er wel rekening mee dat apps die op de achtergrond regelmatig verversen behoorlijk wat stroom vergen. Om je accu wat te ontzien en langer met je iPhone of iPad te doen, is het dan ook verstandig de functie voor bepaalde apps uit te schakelen. Apps als Aandelen, YouTube en 22tracks hoeven bijvoorbeeld niet constant bijgewerkt te worden om goed te functioneren.

Check ook 5 handige batterijtips voor iOS 7.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu