iOS 13-tip: zo stuur je anonieme bellers automatisch naar voicemail

Lars Paijmans
27 september 2019, 11:03
1 min leestijd
iOS 13-tip: zo stuur je anonieme bellers automatisch naar voicemail

Krijg je continu telefoontjes van onbekende nummers? Dan kun je daar vanaf iOS 13 heel gemakkelijk een stokje voor steken. Wij laten zien hoe met je iPhone anonieme nummers blokkeren werkt.

Met je iPhone anonieme nummers blokkeren

Als we naar onze eigen ervaringen kijken, zit je in negen van de tien gevallen niet te wachten op mensen die je met een anoniem nummer proberen te bereiken. Vaak zijn het reclamebedrijven die je iets aan willen smeren, of een poging tot phishing doen. Zolang je iOS 13 of nieuwer hebt geïnstalleerd op je iPhone, kun je dit in drie stappen voorkomen.

anonieme bellers blokkeren

Zo kun je anonieme nummers blokkeren

  1. Open Instellingen;
  2. Scroll naar beneden en tik op ‘Telefoon’;
  3. Zet de schakelaar achter ‘Houd onbekende bellers stil’ op groen.

Zodra je deze schakelaar omzet, worden anonieme bellers automatisch doorgestuurd naar je voicemail en verschijnen ze in je overzicht met recente oproepen. Op die manier kun je zelf bepalen of en wanneer je het voicemailbericht terugluistert en eventueel terugbelt.

De functie heeft geen invloed op iedereen die een zichtbaar nummer gebruikt of in je adresboek staat. Dat maakt het een handige manier om de mensen buiten te sluiten die je waarschijnlijk toch niet hoeft te spreken.

Meer weten over iOS 13? Check onze review!

Wil je meer weten over iOS 13? Check dan onze videoreview hieronder met onze favoriete functies. Heb jij de update al op je iPhone staan? Dan kun je terecht in ons overzicht met iOS 13-functies waarmee je alles uit deze grote nieuwe update kunt halen. Lees ook de uitgebreide, geschreven iOS 13 review.

iOS 13 review: onze top 9 favoriete nieuwe functies op een rij
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu