iPhone AirDrop: gemakkelijk draadloos bestanden delen

2 februari 2014, 10:04
1 min leestijd
iPhone AirDrop: gemakkelijk draadloos bestanden delen

De iPhone AirDrop-functie is sinds iOS 7 beschikbaar, maar springt niet direct in het oog als je je iPhone voor het eerst gebruikt. In deze tip gaan we in op AirDrop en hoe je deze handige feature kunt gebruiken om eenvoudig foto’s, contacten en andere gegevens delen.

Lees verder na de advertentie.

Met de iPhone AirDrop-functie, die uiteraard ook aanwezig is in de iPad en iPod Touch, deel je in een handomdraai gegevens via bluetooth en wifi. Je schakelt de functie aan of uit door het Controlecentrum tevoorschijn te toveren. Dit doe je vanuit een van de homescreens van iOS door een veegbeweging van onder naar boven te maken.

Zo werkt iPhone AirDrop

Tik vervolgens op het AirDrop-pictogram en kies of je bestanden wilt ontvangen en delen met contacten of iedereen in je buurt. Je ziet tegelijkertijd het icoontje voor bluetooth oplichten.

iPhone AirDrop

Ga hierna naar de Foto-app en selecteer één of meerdere foto’s die je wilt versturen. Tik op de deel-knop (het vierkantje met het pijltje omhoog) en kies bij AirDrop de desbetreffende ontvanger. Deze moet uiteraard ook AirDrop ingeschakeld hebben. Heeft de ander de foto ontvangen, dan kan hij of zij deze weigeren of accepteren. In het laatste geval komt het kiekje automatisch terecht in de filmrol.

Met de iPhone AirDrop-functie kun je op deze manier heel gemakkelijk onder andere foto’s delen. Let wel op dat de functie alleen werkt met de iPhone 5 of hoger, iPad (4e generatie+), iPad mini (1e generatie+) en de iPod Touch (5e generatie+).

→ Op zoek naar meer handige trucs? Check ons overzicht met iPhone tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu