Een iPhone 7 resetten werkt anders dan voorheen: zo doe je het

Lars Paijmans
19 september 2016, 10:45
2 min leestijd
Een iPhone 7 resetten werkt anders dan voorheen: zo doe je het

Je iPhone 7 resetten werkt anders dan je gewend bent. Nu de homeknop is veranderd, kun je deze namelijk niet meer gebruiken om het toestel geforceerd te herstarten.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 resetten werkt anders dan anders

Apple heeft de homeknop van de iPhone 7 anders gemaakt dan alle voorgaande knoppen op de smartphone. Om het toestel waterdicht te maken, moest de fysieke knop plaatsmaken voor een sensor. Deze geeft met de Taptic Engine trillingen als je vinger hem aanraakt, wat jou het gevoel geeft dat je een knop indrukt.

Lees ook: alles wat je moet weten over de iPhone 7

iPhone 7 resetten

Omdat deze sensor alleen werkt als je iPhone ook werkt zoals het hoort, kun je hem er niet meer mee resetten. Deze harde reset voer je immers alleen uit als je iPhone niet meer reageert, wat betekent dat je homeknop ook niets meer registreert. Daarom heeft Apple een nieuwe manier toegevoegd om de iPhone 7 te resetten.

  1. Als je iPhone niet meer reageert, kun je een harde reset uitvoeren door de vergrendelknop en volume naar beneden knop ingedrukt te houden;
  2. Houd de twee knoppen vijf seconden lang ingedrukt. Het scherm gaat hierna op zwart;
  3. Na een paar seconden verschijnt het Apple-logo in beeld.

De vergrendelknop is de langwerpige knop die aan de rechterkant van het toestel zit. De onderste volumeknop zit aan de linkerkant van het toestel. Onthoud dat je deze harde reset alleen maar uit hoeft te voeren als je iPhone 7 niet meer reageert. Als je het toestel gewoon uit wil zetten, voldoet het vasthouden van de vergrendelknop voor vijf seconden.

De nieuwe homeknop maakt meer dingen mogelijk. Zo kun je zelf kiezen hoe hard het toestel trilt als je de sensor aanraakt. Ook zijn er allerlei nieuwe trillingen toegevoegd aan iOS 10, bijvoorbeeld als je een schakelaar omzet. Dit is mogelijk door de verbeterde Taptic Engine.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's