Een iPhone 7 resetten: zo doe je het in 3 stappen

Dilara Isik
19 september 2016, 10:45
2 min leestijd
Een iPhone 7 resetten: zo doe je het in 3 stappen

Je iPhone 7 resetten werkt anders dan oudere iPhones met een homeknop. In dit artikel leggen we uit hoe je een iPhone 7 heel gemakkelijk kunt resetten.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 resetten werkt anders dan anders

Apple heeft de homeknop van de iPhone 7 anders gemaakt dan alle voorgaande knoppen op de smartphone. Om het toestel waterdicht te maken, maakte de fysieke knop plaats voor een sensor. Deze geeft met de Taptic Engine trillingen als je vinger hem aanraakt, wat jou het gevoel geeft dat je een knop indrukt.

Lees ook: alles wat je moet weten over de iPhone 7

iPhone 7 resetten

Omdat deze sensor alleen werkt als je iPhone ook werkt zoals het hoort, kun je hem er niet mee resetten. Deze harde reset voer je immers alleen uit als je iPhone niet meer reageert, wat betekent dat je homeknop ook niets meer registreert. Daarom heeft Apple een andere manier toegevoegd om de iPhone 7 te resetten. Zo voer je een harde reset uit als je iPhone 7 niet meer reageert:

  1. Houd de vergrendelknop en volume naar beneden ingedrukt;

  2. Houd de twee knoppen vijf seconden lang ingedrukt, tot het scherm op zwart gaat;

  3. Na een paar seconden verschijnt het Apple-logo in beeld.

De vergrendelknop is de langwerpige knop die aan de rechterkant van het toestel zit. De onderste volumeknop zit aan de linkerkant van het toestel. Onthoud dat je deze harde reset alleen maar uit hoeft te voeren als je iPhone 7 niet meer reageert. Als je het toestel gewoon uit wil zetten, voldoet het vasthouden van de vergrendelknop voor vijf seconden.

De homeknop maakt meer dingen mogelijk dan de homeknop van oudere modellen. Zo kun je zelf kiezen hoe hard het toestel trilt als je de sensor aanraakt. Ook zijn er allerlei trillingen toegevoegd, bijvoorbeeld als je een schakelaar omzet. Dit is mogelijk door de verbeterde Taptic Engine.

Meer over de iPhone 7

Inmiddels heeft Apple afscheid genomen van de homeknop. Je vindt de homeknop alleen nog op de nieuwere iPhone SE. Sinds de release van de iPhone X veeg je de balk onderin je scherm omhoog om naar je homescreen terug te keren.

Is de homeknop van je iPhone kapot? Dan laten we zien hoe je je iPhone toch nog kunt blijven gebruiken. Twijfel je of je over moet stappen naar een nieuwer model? In onze iPhone 7 review-update hebben we getest of de iPhone 7 nog de moeite waard is in 2021. Ook geven we per toestel advies of de overstap naar de nieuwste iPhone 12 een verstandige keuze is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu