De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iPhone 6S in Duitsland kopen: tips en wat je moet weten

Gijs Ettes
23 september 2015, 20:30
5 min leestijd
iPhone 6S in Duitsland kopen: tips en wat je moet weten

In Nederland gaat de iPhone 6S vanaf 2 oktober in de verkoop, maar ongeduldige Apple-fans kunnen het toestel al eerder bemachtigen bij onze Oosterburen. Wil je de iPhone 6S in Duitsland kopen, houd dan deze tips in je achterhoofd.

Lees verder na de advertentie.

Elk jaar reizen er weer talloze Nederlanders naar de verschillende Apple Stores in Duitsland af om de nieuwste iPhone iets eerder (en één of twee tientjes goedkoper) te bemachtigen. Inmiddels zijn er veertien Stores in Duitsland, al zijn die van Oberhausen, Düsseldorf en Keulen voor ons het beste te bereiken. Vanuit grenssteden als Arnhem en Nijmegen ben je bijvoorbeeld in een uurtje in Oberhausen, waar veel voorraad is, maar waarschijnlijk minstens zoveel vraag.

iPhone 6S reserveren en ophalen

Als het je als Nederlander is gelukt om een iPhone 6S te reserveren, dan kun je vanaf aankomende vrijdag 25 september het toestel oppikken in een zelfgekozen Store op de datum en tijd die jij hebt gekozen. Je hoeft niet in de rij te staan en hebt enkel je pinpas of creditcard en een Europees identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) nodig om de iPhone aan te schaffen. Wil je het toestel niet afhalen maar laten bezorgen, dan is wel een Duits afleveradres vereist. Op de reserveringspagina (momenteel niet beschikbaar) kun je het toestel reserveren, je voorkeuren doorgeven en de voorraden per Apple Store checken.

iPhone 6S in duitsland

Apple Store-app

Aan te raden – ook voor de toekomst – is om de Apple Store-app te gebruiken om je reservering te maken. In veel gevallen is de app net wat sneller, waardoor je bestelling eerder doorkomt en de iPhone vaak ook (weken) eerder wordt geleverd. Handig is om alvast met je Apple ID in te loggen en je betaalgegevens in te voeren, zodat de app klaar is voor gebruik als er weer een nieuw Apple-product wordt geïntroduceerd. In de Apple Store-app lees je ook meer over de verschillende retailwinkels van Apple en welke voorzieningen (Genius Bar, workshops, event) ze bieden.

Apple Store

Apple

Gratis via App Store

Garantie, simlock en zakelijk kopen

Koop je een iPhone 6S in Duitsland, dan krijg je gewoon een simlockvrij toestel met de wettelijke twee jaar garantie dat probleemloos werkt op het Nederlandse (3G/4G) netwerk. Houd er wel rekening mee dat je in het geval van problemen met of defecten aan het toestel aanvankelijk terug moet naar de Duitse Apple Store waar je het toestel hebt gekocht. Pas als de iPhone 6S in Nederland verkrijgbaar is, kun je hier in een winkel terecht voor reparaties.

Vanzelfsprekend kun je de iPhone als hij niet bevalt ook alleen retourneren naar de Duitse Store waar je de smartphone hebt gekocht. Zakelijke kopers kunnen beter wachten tot de iPhone 6S in Nederland verkrijgbaar is, aangezien het in het verleden wel eens problematisch was om het toestel zonder btw te kopen en de bedrijfsnaam op de rekening te krijgen. Alleen dan kun je namelijk de btw in ons land terugvragen.

Prijzen in Duitsland

Naar verwachting zijn de iPhone 6S en 6S Plus iets goedkoper in Duitsland dan in Nederland. Voor de 6S betaal je respectievelijk 739, 849 en 959 euro voor de modellen met 16, 64 en 128GB opslag. De iPhone 6S Plus start bij 849 euro voor het 16GB-model. De versies met 64 en 128GB opslag kosten 959 en 1069 euro.

iPhone 6S kopen zonder reservering

Is het je niet gelukt om de iPhone 6S te reserveren, dan kun je op 25 september altijd nog naar een van de Duitse Apple Stores afreizen om het toestel te bemachtigen. Het is dan wel zaak om de avond van tevoren al in de rij te gaan staan; anders sta je achteraan en is de voorraad niet-gereserveerde toestellen waarschijnlijk al op voordat jij aan de beurt bent. Je hebt namelijk van zowel Duitse als Nederlandse Apple-fans ‘concurrentie’.

Voorkom teleurstelling door ‘s avonds al in de rij te gaan staan

De winkelcentra waar de Stores zijn gevestigd, gaan ‘s nachts dicht, waardoor het slim is om warme kleding, een klapstoeltje en voldoende eten en vermaak mee te nemen. Vergeet ook niet je paraplu, want in het verleden hebben herfstbuien de wachtenden in de rij al vaker het leven zuur gemaakt.

iPhone-model kiezen

Even voor de verkoopstart zullen werknemers van Apple naar buiten komen met een bak kaartjes. Hierop staan de verschillende toestellen (6S en 6S Plus), kleuren (zilver, spacegrijs, goud en roségoud) en modellen (16, 64 en 128GB) die beschikbaar zijn. Mensen die vooraan in de rij staan, mogen als eerste kiezen en hebben dus grote kans dat zij precies het model krijgen dat ze wensen. Is de bak met kaartjes leeg, dan heeft de desbetreffende Apple Store geen voorraad meer.

iPhone 6S in Duitsland: hier kun je terecht

Hieronder hebben we op een rij gezet welke Apple Stores in Duitsland het best bereikbaar zijn voor Nederlanders. Als gezegd zijn ze gevestigd in winkelcentra, waardoor je goed kunt parkeren en tussendoor eten kunt halen. Nadeel is wel dat de winkelcentra na 20.00 uur dicht gaan; de nacht moet je dus in de buitenlucht doorbrengen.

 • Apple Store Oberhausen
  • Adres: Centroallee 147, Oberhausen
  • Telefoonnummer: 0049 208 3058 8000
  • Openingstijden op 25 september: 8.00 – 23.00 uur
  • Reistijd: 1:40 uur (Utrecht), 1:06 uur (Nijmegen)
  • Voorzieningen: veel gratis parkeerplaatsen, winkelcentrum, tankstation in de buurt, toiletten
 • Apple Store Düsseldorf
  • Adres: Königsallee 2, Düsseldorf
  • Telefoonnummer: 0049 211 4247 0600
  • Openingstijden op 25 september: 8.00 – 20.00 uur
  • Reistijd: 2:00 uur (Utrecht), 1:17 uur (Nijmegen)
  • Voorzieningen: winkelcentrum met betaalde parking, eettentjes in de buurt
 • Apple Store Keulen
  • Adres: Aachener Straße 1253, Keulen
  • Telefoonnummer: 0049 223 4202 0600
  • Openingstijden op 25 september: 8.00 – 20.00 uur
  • Reistijd: 2:23 uur (Utrecht), 1:33 uur (Nijmegen)
  • Voorzieningen: winkelcentrum met betaalde parking, eettentjes in de buurt

iPhone 6S en 6S Plus reserveren in Nederland

Heb je minder haast en geen zin om de iPhone 6S in Duitsland te halen, dan kun je natuurlijk ook het toestel bij een Nederlandse aanbieder reserveren. De pre-orders in de Apple Store starten binnenkort, maar veel andere partijen nemen nu al reserveringen voor de 6S en 6S Plus aan. Check de beste prijzen en aanbiedingen (met abonnement) hieronder.

Apple iPhone 6S

Apple iPhone 6S prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 325,-

Bekijken

Los refurbished

€ 91,-

Bekijken
Apple iPhone 6S Plus

Apple iPhone 6S Plus prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 275,-

Bekijken

Los refurbished

€ 124,18

Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu