Zo check je welke chip in je iPhone 6S zit

Gijs Ettes
2 oktober 2015, 17:15
1 min leestijd
Zo check je welke chip in je iPhone 6S zit

Je hebt misschien al gehoord dat de A9-chip in de iPhone 6S is gemaakt door twee verschillende fabrikanten, namelijk Samsung en het Taiwanese TSMC. Met een trucje kun je checken welke in jouw toestel zit.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S chip niet altijd even groot

iphone 6s chip

Volgens Apple is de iPhone 6S chip tot 70 procent sneller dan die in de iPhone 6 en ook de videochip in het toestel moet veel krachtiger werken. Bovendien heeft de 6S twee keer zoveel werkgeheugen (2GB) wat ervoor zorgt dat het toestel sneller werkt en minder moeite met multitasken heeft.

Om aan de grote vraag naar de nieuwe iPhone te voldoen, heeft Apple twee leveranciers aan het werk gezet. Qua prestaties moet het niet uitmaken welke chip jij in je iPhone 6S hebt, maar omdat Samsung en TSMC verschillende productiemethodes gebruiken, is de chip van laatstgenoemde iets groter. Het is mogelijk dat de ene chip meer stroom verbruikt en warmer wordt dan de ander, al moet de tijd uitwijzen in hoeverre dit ook daadwerkelijk het geval is.

Wil je checken of jouw iPhone 6S is voorzien van de A9-chip van Samsung of TSMC, dan moet je je registreren als Apple Developer, Xcode 7 van de Mac App Store downloaden en de stappen op deze pagina doorlopen. Na een aantal minuten zie je precies over welke chip je gloednieuwe iPhone beschikt.

→ Meer over de nieuwe iPhone lees je in onze uitgebreide iPhone 6S review.

Het laatste nieuws over de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu