Dit moet je doen als het accupercentage van je iPhone 6S vasthangt

Rutger Otto
17 januari 2016, 10:58
1 min leestijd
Dit moet je doen als het accupercentage van je iPhone 6S vasthangt

Er zijn wat klachten gekomen van iPhone 6S- en iPhone 6S Plus-bezitters. Het accupercentage boven in beeld wordt bij hen niet ververst. Apple heeft dit probleem erkend.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers die het accupercentage op hun apparaat hebben ingeschakeld, zien soms dat hij blijft hangen. Het lijkt dan alsof de batterij van de iPhone nog veel voller zit dan in werkelijkheid het geval is. Dit zou voornamelijk plaatsvinden bij mensen die een iPhone 6S of iPhone 6S Plus hebben.

ios 9 accu

Zo los je het iPhone 6S accupercentage probleem op

Het probleem is inmiddels erkend door Apple. Het bedrijf heeft op zijn website een tijdelijke oplossing geboden. Deze is voor mensen te gebruiken, totdat Apple de zaak heeft onderzocht en een fix aanbiedt. Ben jij één van die gebruikers met een iPhone 6S accupercentage dat blijft hangen? Onderneem dan het volgende:

  1. Herstart je iPhone;
  2. Ga naar de ‘Instellingen’-app;
  3. Kies ‘Algemeen’ en vervolgens ‘Datum en tijd’;
  4. Controleer of het schuifje achter ‘Stel automatisch in’ op groen staat.

Volgens Apple zou dit moeten helpen om het percentage weer op orde te krijgen. Het biedt echter geen garantie dat het nooit meer voorkomt, vandaar dat het een tijdelijke oplossing is. Het kan namelijk zo zijn dat je dit vaker moet doen.

Accupercentage instellen

Standaard levert Apple iPhones waarbij het percentage naast het accu-icoon rechtsboven in beeld is uitgeschakeld. Zie je het liever wel, dan kun je het handmatig aanzetten. Dat doe je door naar ‘Instellingen’ te gaan, te kiezen voor ‘Batterij’ en vervolgens het schuifje achter ‘Batterijpercentage’ op groen te zetten.

Lees meer over de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu