4 tips om de iPhone 6 Plus met één hand te besturen

Rutger Otto
16 februari 2015, 12:24
2 min leestijd
4 tips om de iPhone 6 Plus met één hand te besturen

De iPhone 6 Plus is echt een smartphone die je met twee handen moet gebruiken. Toch zijn er handigheidjes waardoor je aan één hand genoeg hebt. Wij zetten er een paar op een rij om de iPhone 6 Plus met een hand te besturen.

Lees verder na de advertentie.

1. Bereikbaarheidiphone 6 plus bereikbaarheid

Apple had zelf al rekening gehouden met enige moeilijkheden voor mensen die hun grote iPhone met één hand willen besturen. Daarom implementeerde het bedrijf een functie genaamd Bereikbaarheid in iOS. Deze functie kun je aanzetten via Instellingen → Algemeen → Toegankelijkheid. Zet vervolgens het schuifje achter Bereikbaarheid op groen.

Met de functie is het mogelijk om het iPhone-scherm voor de helft naar beneden te brengen, door dubbel te tikken (niet drukken) op de thuisknop. Op deze manier wordt het gemakkelijker om ook apps die bovenin beeld staan te kunnen bereiken.

2. Apps slim groeperen

Naast Bereikbaarheid kun je ook de apps op het homescreen slimmer indelen. Beslis welke apps je het meest gebruikt en plaats die vervolgens aan de rechterkant van het scherm als je je rechterduim gebruikt om je iPhone te besturen of aan de linkerkant als je dat met links doet. Het helpt vooral als je deze apps voornamelijk onderin het scherm plaatst. Zo hoef je niet moeilijk te doen.

3. Hoesje met grip

De iPhone 6 Plus is behoorlijk glad aan de achterkant, wat besturing met één hand nog een tandje lastiger kan maken. Voor je het weet vliegt hij uit je hand, als je halsbrekende toeren uithaalt om die ene app aan te tikken. Een hoesje om de smartphone beschermt hem niet alleen tegen valschade, maar maakt het apparaat ook nog eens wat stroever in de hand, waardoor hij sneller uit je vingers glijdt.

iphone 6 plus hoes

4. One Handed Keyboard

Een oplossing om met één hand te typen is het One Handed Keyboard, een app die voor 1,99 euro in de App Store te downloaden is. Stel dit toetsenbord in en je krijgt het toetsenbord in het formaat van de iPhone 5S weer terug. Afhankelijk van welke hand je gebruikt, kun je de letters naar de linker- of rechterkant van het scherm schuiven.

One Handed Keyboard

Terry Demco

€ 2,29 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Lees meer over de iPhone 6 Plus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu