iPhone 3G test: bij regen bellen met iPhone? Neem paraplu mee!

Redactie
10 augustus 2008, 23:05
1 min leestijd

iphone 3g testHet Belgische consumenten magazine ‘Test Aankoop’ heeft de iPhone 3G onder handen genomen. Op verschillende punten is de nieuwste iPhone aan de tand gevoeld.

De testprocedure is opmerkelijk, zo heeft de iPhone 3G een val- en crashtest moeten doorstaan maar is deze ook in de regen gezet. Een van de eindconclusies is dat je beter een paraplu mee kan nemen zodra je bij regenachtig weer in de buitenlucht een telefoontje wilt plegen…

Lees verder na de advertentie.

Conclusies van Test-Aankoop.be over de iPhone 3G samengevat:

iphone 3g testIn het lab doorstond de nieuwe iPhone onze val- en krastest. Wel bleek het toestel erg gevoelig voor water. Na de regentest lichtte bij een toestel het scherm helemaal niet meer op, ontlaadde de batterij ervan zeer snel en raakte het oververhit. Bij een andere iPhone bleef de diode van de luidspreker branden.

Van een derde toestel verzwakte de geluidssterkte van de luidspreker en reageerde één van de functieknoppen niet meer. Een verklaring voor dit soort problemen vinden we mogelijk in het feit dat de rug van de iPhone 3G tegenwoordig niet meer uit metaal, maar uit plastic bestaat. Bovendien bevinden zich in de cover verschillende spleten.

Niet slecht, maar …
Kortom: de iPhone 3G is een aantrekkelijke smartphone, uitgerust met over het algemeen goed werkende functies. Voor een optimaal gebruik hebt u bijna voortdurend een internetverbinding nodig, via een wifi- of GSM/UMTS-netwerk. Dat laatste is nog duur. Ten slotte moet u er zich van bewust zijn dat hij niet goed tegen regen kan.

>> Lees de volledige testresultaten op de site van Test Aankoop en bekijk de uitgebreide testresultaten.

Categorie: Overig

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's