iPhone 2G en iPod Touch 1G veiligst met een jailbreak

Redactie
13 augustus 2010, 14:09
1 min leestijd
iPhone 2G en iPod Touch 1G veiligst met een jailbreak

De laatste tijd is het PDF-lek van Apple enorm in opspraak. Apple heeft hiervoor inmiddels een iOS-update beschikbaar voor gesteld. De iPhone 2G en iPod Touch 1G worden echter niet meer ondersteund door Apple. Deze apparaten zijn dus nog steeds kwetsbaar voor gemodificeerde PDF-bestanden. Deze toestellen zijn op dit moment het veiligst als ze voorzien zijn van een jailbreak.

Lees verder na de advertentie.

Geen beveiligingsupdate voor de iPhone 2G en de iPod Touch 1G

Apple update de firmware voor de iPhone 2G en iPod Touch 1G niet meer omdat de apparaten al heel lang niet meer verkocht worden. Toch gebruiken heel veel mensen deze toestellen nog wel. Deze mensen kunnen hun toestel zelf van de beveiligingsupdate voorzien door de iPhone of iPod Touch te voorzien van een jailbreak.

Veiliger mét dan zonder een jailbreak

Het klinkt vreemd, veiliger mét dan zonder een jailbreak, maar dit is de enige manier om de PDF-kwetsbaarheid in iOS te verhelpen. Na de jailbreak kan je namelijk de ‘PDF Patch’ van Saurik installeren. Deze patch zorgt ervoor dat gemodificeerde PDF-bestanden geen toegang meer hebben tot het bestandssysteem van de iPhone of iPod Touch. Hierdoor kunnen in de toekomst virussen tegengehouden worden op je toestel.

Stappen om je toestel te beveiligen

Om je iPhone 2G of iPod Touch 1G te beveiligen, kan je de onderstaande artikelen gebruiken:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu