Hoe gebruik je de Apple iPad Air 2020 als laptop?

Mike Peek
25 juli 2021, 10:03
3 min leestijd
Hoe gebruik je de Apple iPad Air 2020 als laptop?

De iPad Air 2020 is krachtig genoeg om als laptop te gebruiken. Met de aanschaf van een toetsenbordhoes is de ‘laptopervaring’ helemaal compleet. Lees hier welk toetsenbord je het best kunt aanschaffen.

Lees verder na de advertentie.

De iPad Air 2020, die tussen de ‘gewone’ iPad en iPad Pro invalt, is voor de meeste mensen simpelweg de beste optie. De Air leent namelijk de beste kenmerken van de Pro, waaronder het moderne design en de krachtige specificaties, maar dan voor honderden euro’s minder.

Onder de motorkap van de iPad Air zit de A14 Bionic-chip. Dit is nog steeds één van de meest krachtige processors die Apple ooit heeft gemaakt en dat merk je. De tablet is sneller, draait games vloeiender en vliegt door de software heen. 

De iPad Air 2020 kan dus prima je laptop vervangen, zeker als je er een toetsenbord bij koopt. Daarmee heb je een betere typervaring en is het snel voltikken van je documenten kinderspel.

Waarom een toetsenbord?

Met de aanschaf van een toetsenbord maak je van de iPad Air 2020 een completer product. Als je daarbij ook nog kiest voor een toetsenbord met trackpad kom je nog dichterbij een solide laptopalternatief. Dankzij de extra ondersteuning in iPadOS 14 kun je een trackpad gebruiken voor cursor- en multi-gebarenbesturing. Ideaal toch?

iPad Air toetsenbord Apple

Apple Magic Keyboard

De eerste aanbeveling wijden we aan het Magic Keyboard van Apple. Het toetsenbord is wat prijzig, maar sluit qua ontwerp wel naadloos aan op de iPad Air 2020. Het verlichte toetsenbord én trackpad voor cursor- en multi-gebarenbesturing maken het ‘magische’ toetsenbord tot de beste keuze. Het is wel jammer dat deze hoes je iPad nauwelijks beschermt.

Bestel Apple Magic Keyboard via Apple voor 339 euro

Apple Smart Keyboard Folio

Dit toetsenbord in combinatie met laptophoes, biedt je iPad Air 2020 net wat meer bescherming. Nog een voordeel: je hoeft dit toetsenbord nooit op te laden of via Bluetooth met je iPad te verbinden. Koppel simpelweg de tablet en het toetsenbord aan elkaar en begin direct met typen.

Klein minpuntje is het ontbreken van een trackpad. Ga bij jezelf na voor welke zaken je het toetsenbord inzet. Als je enkel op het internet surft, films kijkt en misschien hier en daar wat e-mails tikt, is een toetsenbord zonder trackpad prima.

Bestel Apple Smart Keyboard Folio via Coolblue voor 199 euro

Logitech Folio Touch

Logitech Folio Touch

De Logitech Folio Touch heeft een volledig verlicht toetsenbord. Dit toetsenbord verbind je eenvoudig via de Smart Connector. Verder heeft de Folio Touch verschillende sneltoetsen die Apples eigen toetsenborden niet hebben. Daarmee kun je onder andere gemakkelijk terug naar het beginscherm, de helderheid van de toetsenbordverlichting en het volume aanpassen.

De Folio Touch is in vergelijking met het Magic Keyboard van Apple bovendien een stuk zachter geprijsd. Het is misschien wel het meest aantrekkelijke toetsenbord dat je voor je iPad Air 2020 kunt aanschaffen.

Bestel de Logitech Folio Touch bij Coolblue voor 164,99

iPad Air 10.9 (2020) case 

Wil je nog minder uitgeven? Er zijn verschillende merkloze toetsenborden die je iPad Air 2020 ook in een laptop veranderen. Vaak werken deze wel iets minder vloeiend, maar ze zijn handig als je denkt hem slechts af en toe te gebruiken.

Deze iPad Air 10.9 (2020) case geeft je tablet echt het uiterlijk van een laptop en bevat bovendien een trackpad. Je verbindt het toetsenbord met bluetooth aan je iPad en kunt direct aan de slag. Handig is dat er bovenop ruimte is om je Apple Pencil te bewaren. Het keyboard kost slechts 89,95, wat een stuk goedkoper is dan veel alternatieven.

Bestel de iPad Air 10.9 (2020) case bij Bol.com voor 89,95

Lees het laatste nieuws over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu