Begonnen iOS-update stoppen op je iPhone – zo doe je dat

29 februari 2024, 11:00
3 min leestijd
Begonnen iOS-update stoppen op je iPhone – zo doe je dat

Ben je al begonnen met het updaten van je iPhone, maar wil je de software toch niet op je telefoon installeren? Wij vertellen je hoe je een iOS-update in dat geval kunt stoppen!

Lees verder na de advertentie.

Fouten in nieuwe software-versies

Er komen geregeld nieuwe software-update uit voor al je Apple-apparaten. Dat zijn grote updates met nieuwe functies voor recente modellen, maar ook oudere generaties krijgen nog beveiligingsupdates. Vooral de software-versies met nieuwe functies zorgen nog wel eens voor problemen, zo ging de release van iOS 17 en watchOS 10 gepaard met vervelende bugs.

Lees ook: Apple pauzeert de ontwikkeling van iOS 18 – dit is er aan de hand

Het kan daarom geen kwaad om soms nog even te wachten met het installeren van de update. Heb je de nieuwe software-versie al gedownload op je iPhone? Dan is het nog niet te laat om de iOS-update te stoppen. Je moet de nieuwste software-versie daarvoor in ieder geval nog niet geïnstalleerd hebben op het toestel. Wij leggen je uit hoe je de nieuwe update weer van je iPhone haalt.

ios update stoppen

Stoppen van een iOS-update

Om je iPhone bij te werken naar de nieuwste iOS-versie moet je verschillende stappen doorlopen. Je moet de update eerst aanvragen bij de instellingen van je iPhone, daarna wordt de nieuwste software-versie gedownload. In dat geval staat de software wel op je toestel, maar is je iPhone nog niet bijgewerkt. Wil je de update toch niet installeren? Dan kun je de iOS-update als volgt stoppen:

  1. Open ‘Instellingen’ op je iPhone;

  2. Ga naar ‘Algemeen > iPhone-opslag’;

  3. Zoek in de lijst naar ‘Software-update’;

  4. Tik op ‘Software-update’ en kies voor ‘Verwijder update’.

Zodra je op ‘Verwijder update’ hebt getikt staat de nieuwe software-versie niet meer op je iPhone. Je telefoon wordt dan ook niet automatisch bijgewerkt later op de dag of in de nacht. Wil je de update wel bewaren, maar nog niet installeren? Ga dan naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update > Annuleer bijwerken > Annuleer automatische installatie’. Zo stop je de iOS-update, maar blijft het bestand wel op je iPhone staan.

Dit is dus een gemakkelijke manier op het installeren van de nieuwste iOS-update te stoppen, zodat je geen last hebt van vervelende bugs in de nieuwe software. Het is dan verstandig om op de volgende (tussentijdse) update van Apple te wachten. Vaak lost Apple grote software-problemen al snel op, waardoor je niet lang hoeft te wachten op de nieuwe functies.

ios bijwerken annuleren

Reservekopie terugzetten op je iPhone

Je moet er dus op tijd bij zijn om het installeren van de iOS-update te stoppen, want dit is niet meer mogelijk zodra de software op je iPhone is geïnstalleerd. Het toestel is in dat geval opnieuw opgestart en draait al op de nieuwste iOS-versie. Wil je alsnog teruggaan naar de vorige versie van iOS? Dat is nog steeds mogelijk, maar daarvoor heb je wel een computer of laptop nodig.

Lees ook: Waarom een nieuwe iPhone-update vaak problemen veroorzaakt

Je kunt namelijk een oude reservekopie van je iPhone terugzetten op het toestel. Zo kun je weer teruggaan naar iOS 16, mits de reservekopie werd gemaakt toen je iPhone nog op die software-versie draait. Zorg er dus altijd voor dat je een back-up van je toestel maakt voor het installeren van een update. Kon je de iOS-update niet meer stoppen en wil je een oude reservekopie terugzetten? Lees dan hier hoe je weer teruggaat naar een eerdere iOS-versie.

Bron: Macwelt
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu