De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

In 3 stappen trillingen voor meldingen maken met je iPhone

Wouter Nijsen
27 mei 2015, 18:46
2 min leestijd
In 3 stappen trillingen voor meldingen maken met je iPhone

Gebruik je je iPhone vaak in de trilstand, dan is het handig om te weten hoe je zelf een trilling maakt en instelt voor een bepaalde melding. In deze tip lees je hier meer over.

Lees verder na de advertentie.

In iOS trillingen maken doe je zo

iOS trillingen maken

Wanneer je een telefoontje, sms-, Twitter- of Facebook-bericht ontvangt, laat je iPhone een geluidje klinken. Door verschillende geluiden te gebruiken, weet je precies wat er binnenkomt. Ook wanneer je iPhone op ‘trillen’ staat, kun je verschillende meldingen van elkaar onderscheiden.

Wanneer iemand je bijvoorbeeld belt, voel je een meerdere keren een lange trilling. Ontvang je een sms-bericht, dan voel je twee korte trillingen. Wat je wellicht niet weet, is dat je het type trilling per melding zelf kunt instellen én aanpassen. Hoe dat moet, lees je in de drie stappen hieronder.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone en tik op ‘Geluiden’;
  2. Veeg naar onder en kies een bepaalde melding uit waarvan je de trilling wilt aanpassen. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen voor de bel- of sms-toon;
  3. Swipe helemaal naar boven en tik op ‘Trilling’. Hierna heb je de mogelijkheid om een standaard trilling te kiezen of er zelf eentje te maken.

Je ziet dat bij elke melding al een standaard trilling is ingesteld. Er zijn echter nog een aantal waar je uit kunt kiezen. Wanneer je ervoor kiest om er geen in te stellen, maakt je iPhone helemaal geen melding van een ontvangen bericht, ook niet als ‘ie in de trilstand staat.

iOS trillingen maken

Het leukste is natuurlijk om zelf een trilling te maken. Dat doe je door op ‘Maak nieuwe trilling’ te tikken. Hierna dien je zelf een patroon te verzinnen, dat bijvoorbeeld bestaat uit een combinatie van korte en lange trillingen. Het is raadzaam om ze voldoende van elkaar te onderscheiden, zodat je weet wat je precies ontvangt als de iPhone in je broekzak zit.

→ Meer lezen? Check onze uitgebreide tippagina met meer handige tips & tricks!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu