Zo selecteer je makkelijker tekst op je iPhone of iPad

Wouter Nijsen
30 mei 2016, 16:55
1 min leestijd
Zo selecteer je makkelijker tekst op je iPhone of iPad

Het selecteren en kopiëren van tekst in Safari werkt niet altijd vlekkeloos. In deze tip bespreken we een simpele workaround voor je iOS-apparaat.

Lees verder na de advertentie.

iOS tekst selecteren

Safari is een fijne browser, maar het selecteren van tekst zorgt vaker voor problemen dat dan het je helpt. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat een hele zin in plaats van een aantal woorden wordt geselecteerd. Bij sommige websites is het zelfs niet mogelijk om tekst te selecteren, wat vervelend is als je bijvoorbeeld iets wilt delen met een vriend of familielid.

ios tekst selecteren

Een gebruiker op Reddit heeft een oplossing gevonden voor het probleem. Wanneer je een webpagina in de Reader-weergave van Safari opent, is het een stuk makkelijker om de juiste woorden aan te wijzen. Je schakel de Reader-modus in door in de adresbalk van Safari op het knopje links te tikken (met de vier streepjes).

Het werkt als volgt. De Reader-modus toont alleen de basis van de pagina, en haalt advertenties, navigatie-onderdelen, balken en andere onderdelen weg. Hierdoor blijft alleen het belangrijkste, de tekst dus, over. Sommige afbeeldingen worden wel getoond, maar die staan mooi in beeld.

Lees ook: de mogelijkheden van de Reader-modus in Safari

Via: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu