De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Met deze geheime iOS-functie plaats je mappen in mappen

Rutger Otto
8 maart 2015, 12:53
1 min leestijd
Met deze geheime iOS-functie plaats je mappen in mappen

Toen iOS 7 animatie-effecten kreeg bij het navigeren door iOS en het openen van mapjes, werd er een foutje in iOS gecreëerd waardoor het mogelijk is om mappen in mappen te plaatsen. In dit artikel lees en zie je hoe.

Lees verder na de advertentie.

iOS mappen

Hoewel we inmiddels al toe zijn aan iOS 8.1 en iOS 8.2 niet lang meer op zich zal laten wachten, heeft Apple het lekje uit iOS 7 nog niet gedicht. Voor de mensen die graag een heel opgeruimd homescreen hebben is dat goed nieuws, want op deze manier kun je zoveel mapjes in andere mapjes stoppen als je maar wil. Omdat veel mensen niet van deze geheime iOS-truc weten, leggen we hieronder uit hoe het werkt.

Om te zorgen dat het werkt, moet je zorgen dat bewegings-animaties van iOS uit staan. Dat doe je door Instellingen te openen, naar Algemeen te gaan en voor Toegankelijkheid te kiezen. Hier tik je op Verminder beweging en je zet het schuifje op groen.

Timing en handigheid

Vervolgens zet je een map (of maak je een nieuwe map) in de onderste rij apps, die vastgepind staan op het homescreen. Hou je vinger ingedrukt op de map, zodat de icoontjes beginnen te wiebelen. Nu is het kwestie van timen. Tik achter elkaar op de vastgepinde map onderin beeld, deze opent en sluit nu. Zodra hij gesloten is, tik je snel op de map die in de andere map moet (terwijl je op de vastgepinde map blijft tikken). Doe je dat goed, dan kun je de nieuwe map in de andere slepen. In onderstaand filmpje kun je precies zien hoe het werkt.

Nested Folders iOS 9 - 9.3.2  Glitch - Trick To Put Many Folders Within Folders (With Reduce Motion)

Lees het laatste nieuws over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu